Centrul Parteneriat pentru Egalitate marcheaza finalul proiectului ”AnimaNova – Integrare pe piata muncii pentru persoanele traficate”

0

CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, impreuna cu Federatia Filantropia si alaturi de partenerii sai din Italia (Associazione Parsec ricerca e interventi sociali, Esprit Soc. cons. a.r.l, Expert Italia S.r.l, Fondazione Giacomo Brodolini, IAL Innovazione Apprendimento Lavoro S.r.l.) organizeaza conferinta care marcheaza finalul proiectului ”AnimaNova – Integrare pe piata muncii pentru persoanele traficate”, marti, 26 iunie 2012, in Bucuresti, la Hotel Minerva, Str. Georghe Manu nr. 2-4, sector 1.

Proiectul, derulat in perioada 2009-2012, s-a desfasurat in parteneriat romano-italian si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

In cadrul conferintei, reprezentantii fundatiei CPE vor prezenta rezultatele obtinute la sfarsitul celor 3 ani de implementare a proiectului AnimaNova si vor aduce in dezbatere perspectivele viitoare de lucru privind fenomenul traficului de persoane, atat la nivelul cooperarii transnationale intre Romania si Italia, cat si la nivel european.

In cadrul conferintei va fi prezentat si filmul realizat in cadrul proiectului AnimaNova, pe baza interviurilor cu femei traficate si cu familiile acestora.

Printre rezultatele principale ale proiectului se numara:

  • Sperante, la vanzare, cercetare calitativa privind traficul de persoane in vederea exploatarii sexuale in Romania si Italia, in perioada 2007- 2011;
  • Campania de prevenire a traficului de persoane ”Protejeaza-i pe cei dragi!”, derulata in Romania la nivel national, in cele 8 regiuni de dezvoltare ale tarii, atat in mediul urban, cat si in mediul rural.
  • 600 de reprezentanti ai organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale din Romania si 250 de reprezentanti ai organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale din Italia implicati in activitatile nationale si transnationale ale proiectului (conferinte, seminarii, vizite de studiu si programe de internship);
  • Comunitatea de Practica a profesionistilor in domeniul prevenirii si combaterii traficului de persoane, care functioneaza in mediul online si din care fac parte, in prezent, 300 de membri din Romania si Italia (www.animanova.ro);
  • Instrumente de lucru si de formare (model de integrare pe piata muncii a persoanelor traficate, formare online in domeniul prevenirii traficului de persoane si al oferirii de asistenta persoanelor traficate, catalog al organizatiilor active in domeniu in Romania si Italia);

La conferinta sunt invitate sa participe figuri marcante in domeniul luptei impotriva traficului de persoane, precum reprezentanti ai Comisiei Europene, ai autoritatilor nationale din Romania si Italia cu mandat in domeniul prevenirii si combaterii traficului de persoane, precum si ai organizatiilor neguvernamentale cu expertiza in domeniul acordarii de asistenta victimelor traficului de persoane.

Confirmati participarii se face pana luni, 25 iunie, ora 16.00, la: Ioana Cucu, GRAFFITI PR, Email: [email protected], Telefon: 0727 734 030.