CeRe organizeaza evenimentul “Incluziunea sociala si economica a cetatenilor de etnie roma”

0

Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe (Romania) si KEYNOTE (Cehia), in colaborare cu Presedintia Ceha a Grupului Visegrád, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Roma Education Fund Romania organizeaza evenimentul “Incluziunea sociala si economica a cetatenilor de etnie roma”. Evenimentul va avea loc in Bucuresti, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Strada Vasile Lascar nr. 31, in perioada 21 – 22 iunie 2012.

In prima zi a evenimentului, participantii – practicieni din Romania, Republica Ceha, Ungaria, Republica Moldova, Polonia, Slovacia si Ucraina – isi vor impartasi propriile experiente, fiind invitati sa povesteasca metodele lor de succes in lucrul cu si pentru comunitatile de romi.

Concluziile discutiilor vor fi prezentate public pe data de 22 iunie, incepand cu ora 10:30, in prezenta Ambasadorilor tarilor membre ale Grupului Visegrad si a reprezentantilor institutiilor statului roman.

Etnia roma reprezinta cea mai mare minoritate europeana si face parte din istoria Europei, dar si din prezentul ei. De secole, romii au fost discriminati si exclusi de la a fi parte a societatii majoritare, astfel ca ar fi spre binele tuturor daca am gasi o cale sa includem cetatenii romi atat social, cat si economic.” spune Excelenta Sa Jiri Sitler, Ambasadorul Republicii Cehe la Romania.

Agenda:

Workshop – schimb de experienta: Joi, 21 iunie, 10:00 – 17:00

Eveniment public: vineri, 22 iunie, 10:30 – 12:00,

Pranz gazduit de Excelenta Sa Jiri Sitler, Ambasadorul Republicii Cehe in  Romania, 12:00 – 13:00