Concursuri cu ocazia Zilei Internationale a Marii Negre editia 2011

0

ONG Mare Nostrum organizeaza, cu ocazia Zilei Internationale a Marii Negre editia 2011, o serie de activitati destinate tuturor iubitorilor de mediu. In cadrul acestui eveniment, va fi organizat un concurs dedicat iubitorilor de arta fotografica si unul celor pasionati in a da viata cuvintelor. Competitia se desfasoara in perioada 19 august 21 octombrie 2011 si se adreseaza tuturor celor preocupati de problemele cu care se confrunta mediul inconjurator.

Iubitorii de verde si cu simt fotografic, atat de pe teritoriul Romaniei, cat si de peste hotare, pot participa la Concursul International de Fotografie de Mediu. Concursul se afla la cea de-a IXa editie si are ca tematica Marea Neagra pentru toti. Scopul acestuia este sa incurajeze pasionatii de fotografie in a promova, in creatiile lor, tematici referitoare la zona costiera romaneasca. Cele doua sectiuni ale concursului de anul acesta sunt: peisajele subacvatice si elementele de biodiversitate marina si de poluare a tarmului si a apei.

A doua provocare lansata de Mare Nostrum Concursul National de Articole de Blog se afla la prima editie. Competitia este destinata tuturor celor interesati de protectia mediului si care, prin postarile lor, aduc la cunostinta publicului problemele de mediu din Romania. Se pot inscrie in concurs toti cei care au abordat, in decursul anului 2011, tematici precum: zona costiera romaneasca, biodiversitatea, situatia ariilor protejate, nereguli in aplicarea legislatiei de mediu, precum si alte subiecte de mediu.

Cu ocazia acestui eveniment speram sa captam atentia cat mai multor persoane si sa avem un grad de implicare cat mai ridicat. Aceste concursuri sunt doar inceputul unei serii de activitati prin intermediul careia ne dorim sa atragem atentia asupra problemelor cu care se confrunta zona costiera romaneasca. Este datoria noastra sa facem tot posibilul ca Marea Neagra sa nu devina neagra in sensul real al cuvantului.

“Toti cei interesati sa participe la cele doua concursuri, o pot face trimitandu-ne un email la adresa [email protected] Informatii suplimentare pot fi gasite pe siteul nostru www.marenostrum.ro”,  a declarat Mihaela Candea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Scopul principal al evenimentului Ziua Internationala a Marii Negre este cresterea gradului de constientizare a autoritatilor locale si a cetatenilor, cu privire la necesitatea imperativa a unui management durabil al zonei costiere romanesti.

http://www.marenostrum.ro