Conferinta de lansare a Programului Fondul ONG – Mecanismul Financiar SEE in Romania

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, impreuna cu Fundatia pentru Parteneriat si Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, organizeaza in perioada 18 – 19 aprilie 2013, la Bucuresti, Conferinta de lansare in Romania a Fondului ONG, parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European 2009 – 2014.

La conferinta vor participa reprezentanti ai societatii civile din Romania, Norvegia si Islanda. Vor fi prezentate principalele directii de finantare ale Programului si activitatile pe care consortiul din Romania le va organiza in urmatoarea perioada in sprijinul organizatiilor aplicante. Va fi oferit un spatiu de informare si dezbatere care sa genereze idei de proiecte in parteneriat, tinand cont de domeniile vizate de program.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, consultati agenda evenimentului. Inscrierea se face prin intermediul formularului online, iar participarea la conferinta va fi confirmata prin e-mail.

Conferinta gazduieste pana la 300 de persoane. In eventualitatea in care numarul de inscrieri va depasi numarul de locuri disponibile, ne rezervam dreptul de a selecta persoanele inscrise. Selectia va fi facuta in functie de ordinea inscrierii la eveniment si apartenenta la o organizatie neguvernamentala.

Pentru organizatiile neguvernamentale care au sediul in afara orasului Bucuresti, exista posibilitatea acoperirii costurilor de cazare si masa, cu respectarea desemnarii unui singur reprezentant pentru participare si in limita unui numar total de 70 de persoane.  Detalii despre conditiile de participare se gasesc aici.

Termenul limita pentru inscriere este 7 Aprilie, iar participantii selectati vor fi anuntati cel tarziu in data de 9 Aprilie. Locatia va fi comunicata ulterior.

Programul de finantare Fondul ONG este parte a schemei mai largi de finantare, granturile SEE si norvegiene 2009 – 2014, care isi propune sa reduca disparitatile economice si sociale in Europa si sa intareasca relatiile bilaterale dintre Romania si statele donatoare – Norvegia, Islanda si Liechtenstein. Aproximativ 30.000.000 Euro sunt pusi la dispozitia organizatiilor  neguvernamentale din Romania pentru proiecte in domenii prioritare legate de democratie, drepturile omului inclusiv cele ale minoritatilor, dezvoltare durabilă, combaterea discursului instigator la ura, buna guvernare si transparenta, servicii sociale si servicii de baza pentru grupurile vulnerabile, activitati ce vizeaza copiii si tinerii si nu numai.

Citeste si 30.000.000 Euro pentru organizatiile neguvernamentale din Romania prin Fondul ONG

follow_stiriong-2644902