Conferinta de lansare a proiectului Switch OFF / ONline Hate Speech

0

Marti, 26 mai 2015, in Sala Inspire a cladirii Silver Business Center, de la ora 10:00, are loc conferinta de lansare in Romania a proiectului Switch OFF / ONline Hate Speech.

Proiectul Switch OFF / ONline Hate Speech propus de PATRIR abordeaza problematica Discursului Instigator la Ura (DIU) din mediul online romanesc. Acesta are ca obiectiv general cresterea gradului de constientizare a fenomenului hate speech, promovarea valorilor democratice si dreptul la libera exprimare in online prin utilizarea unui discurs curat, care sa previna si combata instigarea la ura din mediul virtual.

Vor lua parte la conferinta de lansare din pozitia de vorbitori:

Gabi Badescu, profesor la Facultatea de Stiinte Politice si ale Comunicarii si autor al primul studiu DIU din Romania in 2012.

Kai Jacobsen, are o imagine de ansamblu asupra fenomenului hate speech in diferinte culturi ale lumii lumii.

Bogdan Rosca, director Radio Romania Cluj, 20 de ani de experienta in presa.

Renate Roca-Rozenberg, managing partner PR and More, experienta de peste 10 ani in domeniul relatiilor publice.

Anne-Marie Chelariu – vlogger si cunoscator ar mediului online din perspectiva producatorului de continut multimedia.

Hedi Hoka, unul dintre cei mai bine cotati psihologi din Romania si cel mai bine vandut autor de la noi in prezent (“Iubesc sa fiu femeie”).

In pozitia de moderator se va afla Bogdan Bob-Radulescu, actor si prezentator TV (Cenzurat, Epic Show etc).

Desi este o tema nou abordata in context romanesc, fenomenul DIU are radacini istorice semnificative. Astfel, PATRIR doreste sa creasca gradul de constientizare a celor urmariti bloggeri si vloggeri romani, precum si a jurnalistilor, formatori de opinie, care vor aprofunda intelesurile si implicatiile fenomenului DIU.

Totodata, acestia vor fi instruiti, dezvoltand capacitati de a gestiona si transforma DIU din mediul online romanesc, promovand respectul si non-violenta. Vor fi apoi implicati activ in vederea implementarii unei campanii online si offline pe o perioada de 6 luni, care sa se alature campaniei No Hate Speech Movement, insa la nivel national. Beneficiarii proiectului vor fi atat „nativii”, cat si “colonistii digitali”, deopotriva victime ale DIU, emitenti („haters”), activisti si public larg.

Proiectul “Switch OFF/ONline Hate Speech” este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si implementat de Insitutul Roman pentru Pace (PATRIR). Pentru informatii suplimentare despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org