Conferinta studenteasca “Redefinirea natiunii. Etnicitate si nationalism in societatile comuniste si postcomuniste”

0

In perioada 18 – 19 mai 2012 la sediul Facultatii de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti (Str. Spiru Haret, nr. 8, 010175, Bucuresti, sector 1) are loc conferinta studenteasca Redefinirea natiunii. Etnicitate si nationalism in societatile comuniste si postcomuniste. Organizatorii acestui eveniment sunt : Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, Universitatea Paris 1 – Panthéon Sorbonne, Université Libre de Bruxelles (CEVIPOL) si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

La aceasta conferinta vor participa peste 40 de studenti de la ciclul de licenta, master si doctorat din diferite domenii precum stiinte politice, antropologie, istorie, sociologie si economie. Tarile de provenienta ale participantilor sunt : Anglia, Austria, Autoritatea Palestiniana, Belgia, Bulgaria, Canada, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Polonia, Republica Ceha, Romania, Rusia si Ungaria.  Keynote speaker la aceasta conferinta este Laure Neumayer de la Universitatea Paris 1 – Panthéon – Sorbonne.

Partenerii acestei conferinte sunt  Agentia Universitara a Francofoniei la Bucuresti ; Delegatia Valonia – Bruxelles la Bucuresti ; Policy Center for Roma and Minorities, Bucuresti ; Europe Direct CENTRAS, Bucuresti si Asociatia Studentilor in Stiinte Politice – Universitatea Bucuresti.

Conferinta face parte din seria de activitati ale consortiului Université Libre de Bruxelles – Universitatea din Bucuresti – University of Wroclaw – Universitatea Babes-Bolyai, in cadrul programului masteral comun «Central and Eastern European Politics and Societies» (http://ceeps.uni.wroc.pl/) si reprezinta o invitatie la o reflectie despre natura schimbatoare a nationalismului in societatile comuniste si postcomuniste. Astfel, in decursul celor doua zile vor fi abordate subiecte precum : comunism si constructia natiunii, nationalism si tranzitie catre democratie, politici de memorie si politici de reconciliere, natiune si etnie in viata de zi cu zi, migratie si diaspora, identitate regionala si frontaliera, rasism, xenofobie, drepturile omului si pluralism politic.

Mai multe detalii pe : http://fspubconference2012.wordpress.com, [email protected]