Cum sa-ti finantezi cele mai dragi proiecte: Crowd-funding si inot pentru idei indraznete

0

Toti cei care vad realitatea asa cum ar putea sa fie, iar nu cum este, incepind de astazi, 24 martie, sint cu entuziasm incurajati sa se apuce de visat cu cap si coada. Pentru ca anul acesta, Swimathon 2015 este rampa de lansare a tuturor proiectelor personale si sociale care au stat in sertar din pricina lipsei de fonduri.

Pentru aceia dintre noi care vad la tot pasul solutii – ONG-uri, grupuri de initiativa, creativi, inovatori, oameni cu visuri mari, cu spirit de antreprenoriat si pasiuni arzatoare – Fundatia Comunitara Iasi deschide sezonul inscrierii proiectelor la Swimathon 2015. 

Swimathon este un eveniment de atragere de fonduri derulat sub forma unei competitii de inot. Anul trecut, la cea de-a treia editie, 16 proiecte locale au mobilizat in jurul lor 1482 de donatori unici. 178 de inotatori au parcurs, in total, 74. 95 de kilometri de valuri, si s-au adunat 120.392, 26 lei

Anul acesta, se deschid 40 de culoare de bazin pentru tot atitea campanii de fund-raising. Cine rezerva un culoar, isi asuma provocarea de a stringe cel putin 2.000 de lei. Cind proiectul cere o desfasurare epica de forte, inca un culoar poate fi arondat, daca o companie sustinatoare este cooptata ca suporter. Culoarul suplimentar impinge limitele mai departe – provocarea este sa fie adunati minim 3.000 de lei. Compania sustinatoare poate sponsoriza proiectul, iar angajatii sai vor face tot ce le trece prin suflet ca sa-si mobilizeze colegii in campania de crowd-funding. 

„In anii trecuti, oamenii au strins de la 2.000 de lei, la 9.000 de lei pentru proiectele lor. In primul rind, stringerea de fonduri e simplificata, fara birocratie si cu putine resurse investite, dar inteligent folosite. In plus, evenimentul aduce un cadru in care ideile frumoase ies din cercurile sociale in care circulau si ating mai multi oameni. Un cadru unde sustinatorii si initiatorii se ataseaza unii de altii, un loc unde se cistiga camarazi loiali, care vor duce mai departe efervescenta ce insoteste proiectele care stau sa se nasca. Relatiile sint intarite, increderea creste, iar sansele de-a dezvolta si mai mult proiectele, ulterior, sint mai ridicate.” – Elena Racu, Relatii ONG si grupuri de initiativa Swimathon Iasi. 

Cine se imbarca in aventura Swimathon, porneste completind formularul de inscriere disponibil pe site-ul oficial Swimathon Iasi pina la data de 16 aprilie. In acelasi timp, se inscriu ambasadorii si echipele de inotatori. Totul va culmina pe 4 iulie, la Strandul Municipal din Iasi. 

Swimathon este un eveniment organizat prin concursul miscarii Fundatiilor Comunitare, in 6 orase din Romania: Iasi, Bacau, Bucuresti, Cluj, Oradea si Targu Mures. Raportul de evaluare pentru Swimathon 2014 se gaseste aici.