Cupa Municipiului Ploiesti la baschet in scaun rulant

0

Clubul Sportiv Municipal Ploiesti si Fundatia Motivation Romania organizeaza prima editie a Cupei Municipiului Ploiesti la baschet in scaun rulant. Competitia va avea loc pe 11 si 12 martie incepand cu orele 13.00, respectiv 12.00, la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, cu participarea a cinci echipe din tara.

foto_baschet_2_sorinpetculescu-9862787

Evenimentul isi propune sa aduca in atentia publicului un altfel de baschet. Jucatorii vor alerga, vor dribla si vor marca dintr-un scaun rulant. Cele cinci echipe care intra pe teren sunt formate din utilizatori activi de scaune rulante, care au depasit obstacolele asociate dizabilitatii, prin sport.  Echipele participante sunt Asociatia Club Sportiv Rotile Schimbarii din Prahova, Asociatia Club Sportiv Fii Independent din Brasov, Asociatia Clubul Sportiv Supernova Neamt, Asociatia Club Sportiv Rotile Astrale si Asociatia Judeteana Ilfov Motivation a Sportului pentru persoane cu handicap.

afis_baschet-8854695

Clubul Sportiv Municipal Ploiesti si-a propus, in acest an, sa se implice in cat mai multe evenimente care vizeaza sportul de masa, acesta fiind, de altfel, pe langa sportul de performanta, si unul dintre scopurile pentru care clubul exista. Ni s-a parut normal sa ne indreptam atentia si spre persoanele cu dizabilitati, pe care ne dorim sa le ajutam prin aceasta competitie, dar si prin altele, care vor urma, sa se integreze in societate, sa nu se simta marginalizate. Avem si sprijinul domnului Cristian Ganea, viceprimarul cu atributii de primar al Ploiestiului, care ne-a promis ca, in masura in care timpul ii va permite, va fi prezent la competitie. Ne bucura faptul ca avem o participare numeroasa, un turneu in adevaratul sens al cuvantului si suntem siguri ca toti participantii se vor simti invingatori la finalul competitiei! Cezar Stoichiciu, Director CSM Ploiesti

Fundatia Motivation Romania are o experienta de peste 21 de ani in oferirea de servicii de sprijin pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii. In cadrul programelor noastre, activitatile sportive au un rol important. Sportul face parte din procesul de recuperare activa, pentru dobandirea abilitatilor de viata independenta si, in acelasi timp, este un element important in integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati. Competitiile de acest fel contribuie la promovarea abilitatilor persoanelor cu dizabilitati. Gabriela Manta, Coordonator Proiect, Fundatia Motivation Romania

Participarea Fundatiei Motivation Romania la organizarea evenimentului este posibila in cadrul proiectului ACCESS – Dobandirea de competente esentiale pentru dezvoltarea de servicii eficace oferite utilizatorilor de scaun rulant, derulat in parteneriat cu organizatia World Vision. Acest eveniment poate fi realizat datorita sprijinului generos al poporului American prin proiectul Advancing Partners & Communities (APC), un acord de cooperare de 5 ani finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala – USAID, prin Acordul nr. AID-OAA-A-12-00047, incepand cu 1 Octombrie, 2012.

Clubul Sportiv Municipal Ploiesti este o structura sportiva de drept public organizata sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti, prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr.108/31.08.2004. Aceasta structura sportiva a fost infiintata in baza Legii nr.69/2000 privind educatia fizica si sportul. Clubul are 12 sectii active, dedicate atat sportului de performanta, cat si sportului de masa. Alte informatii, pe www.csmploiesti.ro.

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creata in 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Serviciile pe care le ofera acopera o gama larga de nevoi, de la evaluare si echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare medicala si instruire pentru viata independenta alaturi de un instructor in scaun rulant. Pana in prezent, Motivation a redat libertatea de miscare si speranta intr-o viata implinita pentru mai mult de 14.500 de persoane cu dizabilitati din Romania. Mai multe informatii pe www.motivation.ro.