D’inno Lab – laboratorul de solutii creative la problemele comunitatii

0

Asociatia CROS (Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti), in parteneriat cu Modulab si SUB25 lanseaza proiectul “D’inno Lab – laboratorul de solutii creative la problemele comunitatii” ce se adreseaza sectorului non-guvernamental din Romania. Solutia propusa prin proiectul D’Inno Lab este de a testa o alternativa noua de rezolvare a problemelor comunitatii prin folosirea metodololgiei “Design Thinking” si sa valorifice tehnologii emergente accesibile acum publicului larg, precum imprimarea 3D sau platforme de interactivitate.

Proiectul a fost lansat pe data de 1 iulie 2013 si propune realizarea unor prototipuri tehnologice care sa constituie solutii creative la problemele cu care se confrunta tinerii din Romania, la nivelul vietii in comunitate. Problemele vor fi identificate cu ajutorul reprezentantilor sectorului non-guvernamental, care sunt invitati sa propuna solutii ce vor fi analizate si discutate cu experti in tehnologie, in comunicare si diversi actori din societatea civila. Noile tehnologii de fabricatie digitala ofera cauzelor sociale posibilitatea de a trece dincolo de obiective de tip “constientizare / informare” si de a produce solutii sociale si tehnologice intregrate la probleme ale comunitatii – care sa fie relativ accesibile financiar, scalabile, masurabile, sustenabile.

Proiectul este structurat in patru ateliere in urma carora vor fi identificate probleme si apoi solutii propuse de catre participanti, iar patru dintre acestea vor fi selectionate, dupa criterii ce tin de potentialul de impact, fezabilitate si sustenabilitate, si dezvoltate la nivel de prototip tehnologic, plan de implementare si strategie de comunicare. Solutiile se vor adresa unor probleme recurente spatiului public autohton ce tin de educatie, ecologie urbana, sustinerea persoanelor cu handicap, probleme ale pietonilor/bicicistilor in traficul din capitala, etc.

Mai multe detalii despre proiect, precum si formularul de inscriere, sunt disponibile pe pagina de facebook a proiectului – www.facebook.com/DinnoLab.

Acest eveniment este parte a proiectului “D’Inno Lab – laboratorul de solutii creative la problemele comunitatii”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.