De 8 Martie ne distram, restul anului… curatam / spalam / calcam / caram

0

De 8 martie se mimeaza respectul. Ne ascundem dupa zambete si incercam sa ne simtim speciale. O singura zi pe an. Bifam ipocrit data in calendar, iar de a doua zi revenim la acelasi curs al lucrurilor, fara ca nimic sa se schimbe in viata multora dintre noi. De aceea te invitam sa iei parte la protestul pe care il organizam in data de 8 martie, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Femeilor.

Locatie: Piata Unirii, Bucuresti (in coltul magazinului H&M)
Data: 8 martie 2015, orele 15:00 – 16:00

Aceasta este realitatea: femeile din Romania muncesc mai mult la treburile domestice decat barbatii. Tot femeile sunt cele care ingrijesc copiii, varstnicii, rudele bolnave sau aflate in incapacitate. Aceasta munca este neremunerata si nevalorizata, dar presupune timp, efort, stres si oboseala. Bineinteles ca exista exceptii, sunt barbati parteneriali care se respecta si isi respecta partenerele de viata, mamele, bunicile. Ii invitam alaturi de noi si ii invitam sa-i indemne pe ceilalti barbati din jurul lor sa faca la fel. Insa nu-i vom felicita si nici nu le vom ridica vreo statuie. Ceea ce fac se numeste pur si simplu normalitate. Iar ei stiu asta si nu se vor simti deranjati de aceste randuri.

Sub sloganul “De 8 Martie ne distram, restul anului… curatam / spalam / calcam / caram” te invitam sa aratam realitatea in care traiesc femeile tot timpul anului, in contrast cu omagiile care li se aduc de 8 martie.

Ne vom strange duminica, 8 martie, in fata Magazinului Unirea (colt H&M), la ora 15.00, ca sa marcam Ziua Internationala a Femeii, ca sa constientizam problemele cu care ne confruntam si sa le aducem in spatiul public!

NE VOM ASEZA IN DOUA GRUPURI, FIECARE CU ACCESORIILE SALE:

Grupul „8 Martie” va fi plin de flori, baloane colorate, zambete si veselie. Este ziua noastra si trebuie sa ne bucuram de ea. Dar sa nu uitam: de 8 martie se lupta! Este ziua care marcheaza lupta femeilor pentru multe dintre drepturile de care ne bucuram astazi. De peste 100 de ani, femeile lupta pentru egalitate, autonomie, drepturi, respect. Nimic din toate acestea nu au venit de la sine, ci au fost obtinute prin vointa comuna, solidaritate si eforturi sustinute.

– Pentru Grupul “Restul de 364 de zile” te asteptam cu accesoriile pe care esti dispusa sa le cari in geanta (stim ca ai multe planuri pentru 8 martie si o sa fii echipata pentru distractie, nu pentru bucatareala). Un ibric cat de mic, un sort de bucatarie, manusi de spalat vasele. Si multe alte astfel de obiecte, le stii prea bine, doar suntem educate de mici sa fim gospodine desavarsite.

Facaletul il lasam pentru o alta ocazie, s-ar potrivi mai degraba la un protest:)

Daca reusesti sa aduci un polonic si o cratita, le transformam in instrumente de percutie ca sa facem niste galagie. O sa iasa un 8 martie perfect!

Pagina evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/events/925995400774109

Urmariti site-ul: www.discriminari-urbane.ro

Si pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/DiscriminariUrbane