Dezbatere „Angajarea persoanelor cu dizabilitati. Bune practici la nivel local”

0

ActiveWatch – Agentia de Monitorizarea a Presei organizeaza dezbaterea publica „Angajarea persoanelor cu dizabilitati. Bune practici la nivel local”.

Evenimentul va avea loc miercuri, 5 octombrie 2011, ora 11:00, la Hotel Ibis Palatul Paralamentului din Bucuresti, Strada Izvor 82 – 84, SALA ELIADE A&B.

Intalnirea va reuni persoane cu dizabilitati, reprezentanti ai administratiei publice locale, ai mass media si ai organizatiilor neguvernamentale, intr-o dezbatere care va genera o colectie de bune practici in angajarea persoanelor apartinand acestui grup vulnerabil. Cele mai relevante informatii culese din teritoriu vor fi adunate intr-o culegere de bune practici la nivel local, care va fi distribuita catre primarii, consilii judetene, directii generale de asistenta sociala si protectia copilului (D.G.A.S.P.C.) si agentii judetene pentru ocuparea fortei de munca (A.J.O.F.M.) din intreaga tara.

Agenda evenimentului propune o serie de teme de dezbatere, precum:

1.            Obstacolele si beneficiile angajarii persoanelor cu dizabilitati, din punctul de vedere al angajatorului / angajatului;

2.            Politici de ocupare a persoanelor cu dizabilitati in Romania si in alte state. Noi politici publice posibil de implementat in Romania, in acest sens;

3.            Strategii ale facilitatorilor A.J.O.F.M. si D.G.A.S.P.C. in procesul de angajare a persoanelor cu dizabilitati;

4.            Rolul mass media din Romania in promovarea politicilor de incurajare a angajarii persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii.

In cadrul dezbaterii au mai fost invitati in calitate de vorbitori cheie Valentin Mocanu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Csaba Ferenc Asztalos, Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Claudia Bratan, Directorul General al D.G.P.P.H., Silviu Bian, Presedinte A.N.O.F.M., Danut Ioan Fleaca, Directorul General al D.G.A.S.P.C. Sector 1, Marius Lacatus, Directorul General al D.G.A.S.P.C. Sector 6, Adrian Dumitrescu, Directorul General al D.G.A.S.P.C. Ilfov, Radu Teodorescu, Presedintele Asociatiei Romane de Terapie Comportamentala si Cognitiva, Elena Pana, membru ARTo (Asociatia din Romania de Terapie Ocupationala), Stefan Bandol, Presedintele Asociatiei „Aripi”.

Prin acest demers, se incearca promovarea in randul factorilor de decizie si de schimbare, modelele de succes existente si ideile inovatoare cu privire la masuri concrete de incurajare a angajarii pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati.

Evenimentul se inscrie in seria de opt dezbateri organizate la nivel national, in fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei. Dezbaterile vor marca finalul proiectului „Incluziunea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii”, prezentand rezultatele inregistrate pana in prezent. De asemenea ne propunem ca in cadrul intalnirilor sa obtinem un instrument de lucru capabil sa promoveze la nivel national ideea de incluziune a persoanelor cu dizabilitati si sa ofere sustenabilitate acestei idei chiar si dupa finalizarea proiectului.

Pentru detalii si confirmari: [email protected], tel.: 0727 735 905 – persoana de contact: Adrian Szelmenczi, manger proiect.