Dezbatere publica privind ghidul programului Romania Start-up Plus

0

Asociatia Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa organizeaza joi, 21 iulie, incepand cu ora 10:00, la Romanian-American Foundation, dezbaterea publica cu privire la conditiile de finantare propuse de Ministerul Fondurilor Europene prin apelul de proiecte Romania Start-up Plus. 

Dezbaterea urmareste incurajarea dialogului intre stakeholderi, autoritati, administratorii de scheme si beneficiarii finali in vederea realizarii unui punct de vedere comun asupra ghidului, cu observatii pornind de la experienta fiecarui participant. Aceasta face parte dintr-o serie de consultari publice pe care Asociatia „Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa” le-a demarat in luna iunie cu scopul de a transfera bunele practici identificate in implementarea proiectelor prin POSDRU catre cele finantate prin POCU.

Lansarea programului „Romania Start-up Plus” este estimata pentru luna august 2016 si va avea o durata de 3 ani, avand ca obiectiv principal incurajarea antreprenoriatului si incurajara ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil non-agricol din zona urbana.

Alaturi de dumneavoastra vor participa oficiali ai Ministerului Fondurilor Europene, beneficiari ai proiectelor POSDRU, AP. 3.1, parteneri sociali, organizatii nonguvernamentale si experti din cadrul proiectelor.

Toti cei interesati sa se alature acestei initiative si sa participe la dezbatere, sunt invitati sa se inscrie trimitand un e-mail pe adresa [email protected] sau completand formularul de inscriere. 

Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa este o asociatie nonprofit a carei misiune este de a promova cetatenia activa prin sprijinirea implicarii, civismului si a responsabilitatii. Credem ca fiecare individ are un rol important in progresul societatii din care face parte. De aceea, promovarea cetateniei active prin crearea instrumentelor necesare pentru stimularea implicarii active a fiecaruia dintre noi in spatiul public reprezinta cea mai importanta directie de actiune.