Dezbatere publica: Societatea civila si politica: ce poate sa faca societatea civila in noul context?

0

In contextul crizei globale care exercita o mare presiune asupra politicii democratice si al noilor miscari populare care vin si ele sa modifice jocul politic cunoscut, societatea civila se gaseste din nou in mijlocul actiunii. In mod ideal, ea ar trebui sa contribuie la formalizarea acestor evolutii adesea bruste, la includerea lor in mecanisme functionale care sa raspunda nevoilor societatii largi, in acelasi timp satisfacind, desigur, exigentelor ei dintotdeauna. CriticAtac si Fundatia Friedrich Ebert propune o dezbatere cit mai aplicata despre ce si cum ar trebui sa faca societatea civila din Romania pentru a-si indeplini mai bine un rol aflat in permanenta miscare.

  • Care trebuie sa fie rolul societatii civile in noul context local si international? Cum ne raportam la politica si ce vrem de la ea?
  • Cum poate colabora mai bine societatea civila pentru o actiune coerenta, care sa aiba un impact cit mai important? Care ar fi elementele care ar putea aduce impreuna diversele sectoare si factiuni ale societatii civile?
  •  Care ar fi modalitatile concrete de actiune ale societatii civile pentru atingerea obiectivelor ei?

Invitati:  Alina Mungiu Pippidi si Cristian Pirvulescu

Moderatori: Vasile Ernu & Victoria Stoiciu

Evenimentul va avea loc Joi 14 iunie, ora 18.00 la Clubul Taranului  – Muzeul Taranului Roman / Str. Monetariei nr.4.