Dezvoltare pe masura potentialului. Turism in Romania 2030

0

Liga Studentilor Romani din Strainatate si Clubul Young Skal anunta, in calitate de organizatori, lansarea inscrierilor pentru Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism in Romania 2030.

Evenimentul va avea loc in data de 10 iulie 2013, la Bucuresti. Acesta vizeaza un domeniu de maxima importanta pentru economia romaneasca, intens mediatizat in ultimii ani: turismul si directiile de dezvoltare ale acestuia pe termen mediu si lung. Scopul Colocviului este definirea principalelor prioritati de dezvoltare si promovare a turismului in Romania 2030, pornind de la obstacolele cu care Romania se confrunta in acest moment si directiile de dezvoltare identificate de 50 de experti tineri si consacrati din domeniul turismului.

Colocviul va aduce la masa discutiilor antreprenori, cercetatori, reprezentanti ai mediului privat din industria turistica, reprezentanti ai ONG-urilor active in turism, precum si reprezentanti ai institutiilor si autoritatilor publice cu atributii in reglementarea si dezvoltarea turismului.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism in Romania 2030 ofera tinerilor pasionati de turism oportunitatea de a se implica in dezvoltarea turismului romanesc. Evenimentul va include dezbateri, prezentari si propuneri in cadrul unor grupuri de expertiza, care vor reuni cei mai buni studenti si absolventi romani din tara si din strainatate, cu experienta si pregatire relevanta in domeniul turismului, precum si experti consacrati din industria turistica romaneasca. 

Discutiile se vor desfasura pe grupuri de expertiza, avand urmatoarele tematici:

Analiza resurselor umane, naturale si culturale ale Romaniei

Mediul de business, tehnologie si infrastructura – factori exponentiali pentru dezvoltarea turismului

Mediul legislativ si proceduri in turism

Elemente de branding si avantaje competitive ale Romaniei

Fiecare grup de expertiza va identifica principalele obstacole cu care se confrunta turismul romanesc, precum si solutii viabile spre dezvoltarea acestui domeniu, raportate la orizontul de timp 2030. Rezultatul final va fi un raport care va cuprinde principalele directii si principii de dezvoltare si promovare a turismului romanesc, pe care expertii tineri si consacrati din tara si din strainatate le vor putea asuma in egala masura.

Tinerii interesati sa participe la colocviu se pot inscrie pana la data de 7 iulie 2013, prin completarea formularului de inscriere disponibil aici si prin transmiterea unui CV la adresa [email protected] Aplicatiile vor fi analizate de un juriu restrans format din experti in domeniul turismului. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experienta relevanta in domeniul turismului sunt rugati sa ii recomande prin formularul de recomandare disponibil aici.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism in Romania 2030 este primul pas in conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a turismului romanesc, din perspectiva unor experti consacrati. Valoarea adaugata este cu atat mai mare cu cat, la momentul de fata,  in pofida existentei unui potential turistic variat si valoros, turismul este grav afectat de lipsa unei viziuni unitare si coerente pe termen lung, care sa integreze nevoile individuale de dezvoltare si promovare ale diferitilor actori din industria turistica.