Dialog in diversitate punct si de la ca

0

Vorbiți despre diversitatea umană

Manifestul diversității și al unității umane, împotriva erorii sociale, științifice și culturale a rasismului.Giovanni Destro Bisol predă antropologie și biodiversitate umană la Universitatea „La Sapienza” din Roma. Se ocupă în principal de relațiile dintre diversitatea genetică și schimbările culturale în populațiile umane.

El a scris recent „Italianii, cum DNA ne ajută să înțelegem cine suntem” (2016) și „Impossible Interview with DNA” (2018).Găzduim un scurt eseu al prof. Giovanni Destro Bisol, profesor de antropologie la Universitatea La Sapienza din Roma.

  • Comunicarea cunoștințelor, stimularea reflecțiilor și compararea punctelor de vedere asupra diversității umane este astăzi o sarcină care este departe de a fi simplă.
  • Problema nu este atât în ​​profunzimea cunoașterii, cât în ​​ceea ce se întâmplă în lumea în care trăim.

Dificultățile economice persistente, și primele efecte ale crizei de mediu, au generat de multă vreme fluxuri migratorii semnificative din țările cele mai sărace și instabile din punct de vedere politic către națiun

ile mai bogate, fără ca acestea din urmă să fi putut elabora politici eficiente de integrare. Această situație face parte dintr-un tablou global al creșterii puternice a disparităților economice, ca urmare a căreia straturile în creștere ale populației, chiar și în lumea occidentală, se află într-o situație de dificultăți economice, dacă nu de sărăcie.

Împreună, acești factori au creat un teren de creștere ideal pentru difuzarea, în Italia și în alte părți, a atitudinilor, ideologiilor și formelor politice care identifică instrumental migranții drept cauza principală a numeroaselor probleme sociale și economice nerezolvate.

Neîncrederea și teama pe care purtătorii diversității biologice și culturale le trezesc într-o mare parte a societății mărturisesc succesul lor.

Nici nu este de mare folos faptul că cunoștințele noastre, atingând acum un nivel de completitudine de neconceput cu doar un deceniu în urmă, fac orice model rasial nesustenabil; știm acum că suntem o specie foarte tânără din punct de vedere evolutiv, extrem de promiscuă și extrem de omogenă.

Indiferent de aspectul culorii pielii sau de forma ochilor

  • Din păcate, discursurile care evidențiază marea asemănare a tuturor ființelor umane nu găsesc urechi la fel de atente precum cele care insistă asupra diferențelor noastre.
  • „Manifestul Diversității și Unității Umane” dorește să ofere un punct de referință celor care sunt interesați să reflecteze asupra cauzelor și semnificațiilor diversității umane.

indiferent-de-aspectul-culorii-pielii-sau-de-forma-ochilorPrin urmare, apare nevoia de a regândi modalitățile în care cunoștințele, raționamentul și sensibilitatea cu privire la diversitatea umană și problemele conexe pot fi împărtășite mai eficient.

Ceea ce veți citi aici sunt câteva idei, rezultatul integrării cunoștințelor mele ca savant al istoriei naturale a Homo sapiens cu credințe și chiar aspirații pe care le-am cultivat în afara schemelor academice predefinite – pornind de la credința că abordarea problemei diversitatea umană înseamnă a ne ocupa nu numai de dimensiunea cognitivă a cunoașterii, ci și de cea interioară a sentimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.