Donatii de peste 1817 milioane de euro

0

Mobilizarea pentru a ajuta, dona, găzdui, trimite alimente și medicamente pentru a sprijini populația ucraineană afectată de război este în creștere. Alături de strângeri de fonduri, s-au mutat organizații mari.

Unicef, Unhcr și Crucea Roșie Italiană și-au unit forțele într-o campanie extraordinară de strângere de fonduri (cu sprijinul Rai) pentru copiii Ucrainei la numărul de solidaritate 45525. În două zile cifra de un milion de euro.

Cum să donezi

Fondurile strânse prin această campanie vor fi folosite pentru a asigura protecție, adăposturi, pături, îngrijiri medicale, apă potabilă, truse de igienă personală și sprijin psihologic pentru familiile și copiii din Ucraina. Pentru a ajuta mii de persoane vulnerabile din Ucraina, este posibil să donezi prin numărul de solidaritate 45525 de pe telefonul tău mobil sau cu un apel fix în mai multe moduri:

  • prin trimiterea a 2 euro la 45525 prin mesaj text trimis de pe telefonul mobil Windtre, Tim, Vodafone, iliad, PosteMobile, Coop Voce, Tiscali;
  • 5 sau 10 euro la 45525 cu un apel de la o rețea fixă ​​Tim, Vodafone, Windtre, Fastweb și Tiscali;
  • 5 euro la 45525 cu apel de la reteaua fixa Twt, Convergenze, PosteMobile.

Strângere de fonduri

„Odată cu escaladarea violenței, Crucea Roșie Ucraineană și întreaga Mișcare Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii s-au activat imediat, grație muncii extraordinare a voluntarilor, în operațiuni delicate de asistență a populației – subliniază Francesco Rocca, președintele au fost lansate și campaniile de informare a primului ajutor public.

Crucea Roșie Italiană, precum și apeluri pentru protecția populației, respectarea dreptului internațional umanitar și a drepturilor omului. În cele din urmă, au fost constituite stocuri umanitare.

Dar nevoile și cererile de intervenție sunt multiple și în zone geografice diferite ale țării

Din acest motiv, am decis să lansăm un apel urgent care ne poate ajuta să ajungem concret la cât mai multe persoane. Mulțumesc!”.

dar-nevoile-si-cererile-de-interventie-sunt-multiple-si-in-zone-geografice-diferite-ale-tarii„Suntem profund îngrijorați de suferința imensă suferită de populație din cauza acțiunii militare în desfășurare în Ucraina – declară Chiara Cardoletti, reprezentantă UNHCR pentru Italia, Sfântul Scaun și San Marino – Situația din țară este foarte fluidă și se schimbă de oră.

Pe oră, estimăm că până în prezent peste 100.000 de persoane au părăsit deja casele și sunt strămutate în interiorul țării, în timp ce peste 115.000 au trecut granițele internaționale în drum spre Polonia și Moldova și țările învecinate.

Aceasta este o criză a refugiaților care ar putea dura mult timp, motiv pentru care ne-am intensificat operațiunile în zonă și suntem gata să oferim asistență oriunde este necesar și posibil. Dar este nevoie de contribuția tuturor: chiar și un mic ajutor poate face diferența chiar acum”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.