Eveniment „Facut de ONG”

0

Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) si Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale organizeaza evenimentul “Facut de ONG”, in cadrul caruia se va discuta in ce fel schimba proiectele facute cu responsabilitate, din bani europeni, viata de zi cu zi a unor categorii defavorizate sau a unor intregi comunitati.

Evenimentul va avea loc marti, 25 octombrie, intre orele 10.45 – 12.30, la Sala Enescu B a Hotelului Ibis (Gara de Nord) din Bucuresti.

Gradul de absorbtie a Fondurilor Structurale in Romania a devenit in ultimul an subiect de ingrijorare pentru autoritati, beneficiari, jurnalisti, oameni politici, intitutii Europene. Cu totii insa ne-am uitat mai putin la impactul acestor bani asupra societatii romanesti.

“Facut de ONG” isi propune sa sublinieze experienta ONGurilor si aportul pe care acestea il au la dezvoltarea Romaniei, aratand povesti reale despre oameni a caror viata s-a imbunatatit vizibil in urma suportului de care au beneficiat. Momentul organizarii acestui eveniment nu este unul intamplator. Vrem sa aratam ca este timpul sa ne gandim ce ar trebui sa facem mai bine in urmatoarea perioada de programare a Fondurilor Structurale (2014 – 2020) si ca ONGurile sunt un partener serios de dialog pentru autoritati in acest proces de planificare.

Evenimentul va fi moderat de Mircea Toma. Din partea Coalitiei ONGuri pentru Fonduri Structurale, Oana Preda (director CeRe) va arata rolul important pe care il au ONGurile in implementarea programelor de finantare europene, Liviu Mihaiu (Presedinte al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta) va explica ce ar fi putut face organizatiile de mediu mai mult si mai bine, daca POS Mediu ar fi fost mai accesibil acestei categorii de beneficiari, iar Andreea Marin-Banica (Managerul proiectului „Scoala mamelor”) va povesti despre schimbarea pe care o vede zi de zi in mamicile beneficiare ale proiectului.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la 031 1050 755 sau 0745 352 842, fax 031 1050 756, [email protected], Flavia Preda – coordonator proiect.