Eveniment online: Zi de Ziua Dobrogei

0

Asociatia pentru Transformarea prin Educatie a Deltei Dunarii va invita sa va implicati in evenimentul online Zi de Ziua Dobrogei ‪#‎zideziuadobrogei, intre 14 septembrie si 14 noiembrie 2015.

Cum a aparut ideea evenimentului?

a) Pentru ca din acest an Ziua Dobrogei a devenit sarbatoare nationala.

b) Pentru ca acest spatiul multietnic, multicultural si plurilingvistic este inca necunoscut pe deplin. Iar “socul cultural” este cu atat mai mare si din cauza necunoasterii unor termeni locali, etnici sau personali. Un singur exemplu lingvistic intercultural ipotetic: Ia nastrapa cu raspinca de pe mesnic si pune-o pe sunduc.

Cum puteti sa va implicati?

Va provocam sa numiti si sa explicati un cuvant / o expresie auzita de la parinti, bunici, vecini sau aflata in drumetiile dumneavoastra prin Dobrogea. Puteti adauga detalii precum: locul, etnia sau contextul in care ati cunoscut sau invatat cuvantul.

Pentru ce il realizam?

Ca la final, peste 2 luni, sa cunoastem cat mai multe cuvinte si expresii dobrogene (romanesti, aromanesti, meglene, rusesti – lipovenesti, ucrainesti, bulgaresti, turcesti, tatarasti, grecesti etc.) si astfel sa dialogam cu succes cu un dobrogean.

Cand se desfasoara?

Intre 14 septembrie – 14 noiembrie 2015

Unde se desfasoara?

Pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/958193754226177/

Pe blogul asociatiei: https://asociatiatedd.wordpress.com/

Organizator: Asociatia pentru Transformarea prin Educatie a Deltei Dunarii

Co-organizator: Muzeul de Etnografie si Arta Populara Tulcea

Informatii suplimentare despre eveniment: [email protected]