FDSC lanseaza o noua generatie de cursuri: platforma de E-learning

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza prima platforma de E-learning administrata de FDSC , alaturi de oferta de cursuri de formare pentru anul 2012.

Evenimentul de lansare a platformei de E-learning si a ofertei de cursuri pentru 2012 va fi organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile  miercuri, 14 decembrie 2011 la Orange concept store ( Calea Victoriei, nr. 41 ), intre orele 18:30-20:30.

La sfarsitul anilor ’90, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a publicat, in parteneriat cu National Center For Nonprofit Boards, o serie de broșuri pe diverse teme de interes pentru reprezentantii ONG: “Cum sa incepi”, “Management ONG”, ”PR pentru ONG-uri” etc. Publicațiile au fost foarte utile pentru organizațiile neguvernamentale din Romsnia la vremea respectiva. Treptat, s-au dezvoltat diverse cursuri de formare pe temele respective, conform nevoilor organizatiilor neguvernamentale.

In urma sondajului “Barometrul liderilor ONG” derulat de FDSC in randul reprezentantilor ONG in perioada 26 februarie – 15 martie 2010 a reiesit ca 18,4 % dintre respondenti considera ca modalitatea de formare preferata este reprezentata de cursurile online, demonstrand astfel necesitatea unor cursuri accesibile online, pe teme de interes. Ca urmare a popularitatii  cursurilor FDSC, precum si a rezultatelor din barometrul liderilor realizat in anul 2010  FDSC va lansa prima platforma de  resurse online de invatare pentru aptitudini de baza si esentiale pentru reprezentantii ONG-urilor din Romania si pentru toti cei interesati sa aprofundeze acest domeniu.

Prin platforma de E-learning, FDSC va pune la dispozitia publicului, gratuit, cursuri interactive, cu exercitii practice care pot fi accesate din orice colt al tarii, crescsnd astfel accesul la formare de calitate a specialistilor din domeniul ONG. Temele cursurilor vor fi alese pe baza nevoilor exprimate de persoanele interesate, iar platforma va fi prezentata ca o aplicatie online dinamica, disponibila 24 ore/zi, 7 zile/saptamsna.

Ne dorim ca prin cursurile noastre sa sprijinim permanent atst dezvoltarea societatii civile, dar si a partenerilor pe care ii avem in cadrul activitatilor noastre: institutii publice, scoli, corporatii etc., pentru ca doar in baza unor parteneriate public-privat puternice putem sa facem schimbarea spre mai bine in comunitatile in care traim. De aceea, de 14 ani  punem la dispozitie expertiza noastra tuturor celor care isi doresc sa se dezvolte atst pe plan profesional cst si pe plan personal, prin formare durabila.“ a declarat Sivia Misu Manager al Departamentului de Instruire si Consultanta in cadrul FDSC

In cadrul aceluiasi eveniment, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile va prezenta oferta cursurilor de formare si calendarul cursurilor pentru anul 2012. Anul viitor vor fi  introduse cursuri noi, la care vor fi aplicate reduceri pentru grupurile de participanti din cadrul ONG-urilor, companiilor si institutiilor publice.

In octombrie 2011, FDSC a lansat un program de formare pilot pentru studenti si tinerii absolventi, in urma feedback-urilor primite am decis ca acest program sa fie relansat in anul 2012.” Silvia Misu