FDSC va invita la Conferinta Nationala a Economiei Sociale – Bucuresti, 9 septembrie

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), organizeaza, in cadrul ONGFest – Targul Economiei Sociale,  Conferinta Nationala a Economiei Sociale din Romania, “O noua economie, o economie pentru toti”. Evenimentul va avea loc la Bucuresti in data de 09 Septembrie 2011, incepand cu ora 12.00, intr-o locatie care va fi comunicata ulterior.

Evenimentul are loc sub egida Institutului de Economie Sociala si aduce impreuna cei mai importanti actori ai economiei sociale din Romania: ONG-uri, case de ajutor reciproc, cooperative, organizatii cu rol socio-economic din domeniul agricol si silvic (asociatii de producatori, obsti de proprietari de paduri) etc.

Accesul la conferinta este gratuit. Doritorii se pot inscrie, completand formularul disponibil AICI

Inscrierile au loc in perioada 02.08.2011 – 26.08.2011, in limita locurilor disponibile. 

Organizatiile care s-au inscris deja la evenimentele  ONGFest din Bucuresti, dar si publicul larg invitat la conferinta,  vor avea ocazia de a dezbate doua teme fundamentale:

–      Situatia actuala a sectoarelor economiei sociale – provocari, constrangeri, oportunitati;

–      Cadrul legal pentru economia sociala aflat in elaborare sau in dezbaterea Parlamentului – “Legea cadru a economiei sociale” propusa de Ministerul Muncii si “Legea antreprenorului social” adoptata deja de Senat si programata pentru dezbatere la Camera Deputatilor in sesiunea din toamna.

Conferinta este organizata in cadrul ONGFest 2011 – Targul Economiei Sociale, cel mai important eveniment al societatii civile din Romania.

In cadrul Conferintei, va fi lansat primul studiu al Institutului  Economiei Sociale infiintat de FDSC, respectiv Atlasul economiei sociale din Romania, editia 2011, care contine date statistice de ansamblu si principalele evolutii din ultimii 10 ani ale sectoarelor de baza ale economie sociale in Romania: organizatii neguvernamentale, case de ajutor reciproc, cooperative, organizatii cu rol socio-economic din domeniul agricol si silvic (asociatii de producatori, obsti de proprietari de paduri).

Conferinta “O noua economie, o economie pentru toti” deschide caravana ONGFest – Targul  Economiei Sociale, care va avea loc in perioada 9 septembrie – 16 octombrie, in 10 orase din tara – Bucuresti, Iasi, Bacau, Miercurea-Ciuc, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Sibiu, Craiova si Constanta. In cadrul targului, in celelalte orase din tara, Conferinta va fi replicata sub forma unor ateliere pe tema economiei sociale – mini-conferinte cu un format asemanator, organizate in locatiile ONGFest – Targul Economiei Sociale.

Mai multe informatii despre ONGFest – Targul Economiei Sociale, sunt disponibile  AICI.

Evenimentele au loc in cadrul proiectului  PROMETEUS – Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educaţie şi formare profesionala la standarde europene, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni! Proiectul este implementat de FDSC in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti – Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul National de Pregatire in Statistica.

Pentru informatii suplimentare privind Invitatia faceti click AICI, iar pentru a vizualiza Agenda preliminara a Conferintei, AICI. 

Pentru detalii suplimentare, puteti scrie pe adresa de e-mail [email protected] sau puteti suna la numarul de tel. 021 310 01 77 / 81, persoana de contact Valentina Bogdan, Asistent de proiect.