Festivalul – Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu – Editia a III-a

0

Asociatia Iubire si Incredere Iasi a sustinut ieri, 16 Iunie 2015, Conferinta de prezentare a Festivalului – Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu, Editia a III-a, in sala de consiliu a Primariei Municipiului Iasi din Palatul Roznovanu.

In cadrul acestui eveniment au luat cuvantul:

– Doamna Dirijor Dr. Daniela Dorosinca – Directorul Festivalului;

– Domnul Mihai Chirica – Primar Interimar al Municipiului Iasi;

– Domnul Adrian Sarbu – Director al Fundatiei Culturale Byzantion;

– Doamna Nina Munteanu – profesor al Colegiului National de arte Octav Bancila Iasi;

Acest Festival isi propune sa ofere Iasului timp de o saptamana o experienta culturala unica si vom aduce in atentia publicului coruri de renume si personalitati din Ucraina, Romania, Republica Moldova, Italia, Grecia si Bulgaria. Accesul publicului la toate evenimentele va fi gratuit.

Cele peste 30 de coruri care si-au anuntat participarea in cadrul Festivalului nostru vor aduna in Iasi aproximativ 1200 de coristi pasionati, din tara si strainatate, precum si mari personalitati ale muzicii corale internationale.

Printre participantii de renume care vor fi prezenti la festival se numara: Corul National de Camera Madrigal, Corul de Camera Preludiu, Corala Cantores Amicitiae, Corul Tronos al Patriarhiei Romane, Formatia de Muzica Psaltica Byzantion, Corul de Copii Radio Bucuresti. In concurs si-au anuntat prezenta foarte multe coruri de tineret deosebit de apreciate care au in palmares numeroase premii si distinctii internationale.

Pentru mai multe informatii despre acest eveniment dar si despre Festivalul – Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu – Editia a III-a vizitati:

– www.iubiresiincredere.ro

– www.facebook.com/iubiresiincredere

– https://www.facebook.com/events/887304718001217/