FNTi – patru zile de teatru independent la editia cu numarul IV

0

Cea de-a IVa editie a Festivalului National de Teatru Independent (FNTi4), organizata printr-un parteneriat al teatrelor independente din Bucuresti, isi propune sa aduca in fata publicului, la fel ca in fiecare an, spectacole de calitate din zona independenta, subliniind necesitatea existentei si sustinerii acestui fenomen teatral in Romania. Programul FNTi4 va reuni productii din Bucuresti, Sibiu, Cluj, Oradea si Timisoara care vor putea fi urmarite atat in Godot Cafe – Teatru cat si in spatiile partenere din capitala: Point, Teatrul Luni de la Green Hours, Unteatru, Teatrul de Arta Bucuresti, In Culise (Club La Scena), Teatrul Arte dell’ Anima, Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O „Nicolae Balcescu”, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Coquette si Libraria Carturesti Carusel.

Selectia din acest an include 37 de productii ale teatrelor independente din Bucuresti si din tara si spectacole de debut ale tinerilor absolventi UNATC. De asemnenea, editia a IV-a va avea si o sectiune de one man/woman show.

Dincolo de oferta variata de reprezentatii artistice independente, eforturile organizatorice din acest an s-au concentrat si pe crearea unui context favorabil colaborarilor intre artistii independenti. De asemenea, aceasta editie a festivalului va marca lansarea unei platforme de dialog intre membrii Companiilor de Teatru Independent din tara si reprezentanti ai organismelor ce administreaza politicile culturale nationale.

Ne bucuram ca si in acest an putem oferi publicului din Bucuresti spectacole de calitate din toata tara. FNTi este o celebrare a teatrului independent romanesc. S-a nascut si a crescut, fara indoiala, din dorinta noastra, a tuturor teatrelor independente implicate direct in acest demers, de a multumi astfel fiecarui spectator pentru sprijinul pe care il acorda scenei alternative.” a declarat George Remes, Directorul Festivalului National de Teatru Independent

Programul complet al festivalului si informatii despre spectacole si bilete pe www.fnti.ro. si pe pagina de facebook a festivalului.