Forumul Donatorilor Locali in Ungheni – Republica Moldova

0

Pe 19 aprilie 2011, reprezentantii mediului de afaceri, institutiilor publice, societatii civile si autoritatilor publice locale din orasul si raionul Ungheni vor discuta cele mai actuale probleme ale filantropiei la nivel local.

 In cadrul discutiilor se va accentua responsabilitatea sociala, importanta promovarii initiativelor locale si dezvoltarii activitatilor filantropice desfasurate de persoane fizice, institutii publice si private.

Forumului Donatorilor Locali este organizat de Fundatia Comunitara Ungheni, in parteneriat cu Centrul Regional de Dezvoltare Durabila, Primaria orasului Ungheni, Consiliul Raional Ungheni si Alianta ONG-urilor active Pro Agenda Locala 21 Ungheni.

Forumul se va desfasura pe 19 aprilie 2011, incepand cu ora 09:30, Sala de Sedinte a Consiliului Raional Ungheni, str. Nationala 11. La eveniment sunt invitati reprezentanti ai sectorului de afaceri, autoritatilor publice locale, organizatiilor societatii civile, institutiilor publice si mass-media din orasul si raionul Ungheni.

Evenimentul va crea un spatiu deschis de interactiune intre donatorii locali si societatea civila, va oferi informatii despre rolul si nivelul de implicare a comunitatii in atragerea de fonduri. Participantii vor impartasi lectiile invatate si bunele practici privind propriile lor eforturi in dezvoltarea filantropiei la Ungheni, vor lua cunostinta de rezultatele evaluarii formelor de comportament filantropic la nivelul publicului larg si al sectorului de afaceri din Ungheni.

La Forum va fi semnat Pactul Local pentru Dezvoltare, un document de responsabilizare a tuturor actorilor comunitari, care va fi asumat de catre autoritatile publice locale si facut public in cadrul unei conferinte de presa organizate la incheierea evenimentului. Acest Pact va contribui la eficientizarea relatiei dintre mediul de afaceri, societatea civila si autoritatile publice locale si incurajarea participarii sectorului neguvernamental la implementarea proiectelor comunitare.

Pentru mai multe informatii referitor la Forumul Donatorilor Locali, va rugam sa-l contactati pe Valeriu Botnari, Director executiv, Fundatia Comunitara Ungheni, la numarul de telefon 236 2 34 55. Organizarea Forumului este posibila gratie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agentiei SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID), in cadrul Programului AED Consolidarea Societatii Civile in Moldova (MCSSP).

Sursa: ade.md