FotoSET – SETeaza-te pe mesaj!

0

Daca o imagine spune mai mult decat 1000 de cuvinte, imagineaza-ti ce poate face o imagine insotita de cuvinte!

ANPCDEFP, prin programul Tineret in Actiune, in parteneriat cu CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publica lanseaza FotoSET – un eveniment ce se adreseaza exclusiv lucratorilor de tineret si care urmareste ca, prin metoda Photovoice, sa realizeze o imagine de ansamblu a realitatii tinerilor din Romania, din perspectiva Strategiei europene de tineret.

Ce se intampla, de fapt, in cadrul Photovoice? Photovoice este o metoda de participare publica prin care un grup restrans de persoane fac fotografii pe o tema, se intalnesc in mod regulat si isi prezinta unii altora fotografiile, le discuta, impartasesc opinii si probleme si isi construiesc mesajul ca grup. Langa fiecare fotografie este notat mesajul autorului ei. Apoi fac o selectie din fotografii si le prezinta publicului sau autoritatilor pentru a transmite un mesaj puternic care sa le sutina cauza.

Detalii despre Photovoice pe www.nonformalii.ro/metode/photovoice.

In cadrul FotoSET imaginile se vor concentra pe realitatea tinerilor, pornind de la domeniile din Strategia europeana de tineret: educatie si formare, ocuparea fortei de munca si antreprenoriat, incluziune sociala, sanatate si bunastare, participare, voluntariat, creativitate si cultura, tineretul si lumea.

Ce se va intampla cu imaginile? Expozitia Photovoice creata va fi expusa la evenimentele coordonate de ANPCDEFP din cadrul Saptamanii Europene a Tineretului (27 mai – 2 iunie). De asemenea, aceasta va fi promovata online şi va fi transmisa autoritatilor publice cu putere de decizie în domeniile vizate.

Toti participantii la FotoSET vor fi invitati la evenimentul de deschidere a Saptamanii Europene a Tineretului care va avea loc la Bucuresti – detalii in curand pe www.tinact.ro si  www.nonformalii.ro.

Numar de locuri: 15

Cum ne dorim sa arate grupul de lucratori de tineret implicati in FotoSET? Vrem sa participantii sa reprezinte:

  • persoane cu experienta in lucrul cu tinerii, in diferite domenii şi cu grupuri tinta diverse
  • persoane care au lucrat cu tinerii atat in proiecte la nivel european, cat si la nivel national si local

Intalnirile de lucru din cadrul Photovoice vor avea loc la sediul ANPCDEFP din Bucuresti in datele de:

  • 24 aprilie – 17.30 – 20.00
  • 8 mai – 17.30 – 20.00
  • 15 mai – 17.30 – 20.00

Data limita de inscriere: 21 aprilie.

Nu se acopera costuri de cazare si masa in Bucuresti. Persoanele din alte judete trebuie sa isi acopere propriile costuri.

Ar fi de ajutor daca participantii la Photovoice ar avea propriile aparate de fotografiat (acesta nu reprezinta, insa, un criteriu de excludere, urmand a fi puse la dispozitie aparate de fotografiat pentru persoanele care nu au)

Detalii: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/908

follow_stiriong-8511896