FotoVocile copiilor din Ferentari

0

StudioArte, situata pe strada Episcopiei 2 – 4, gazduieste timp de doua zile, 30 si 31 iulie 2014, inedita expozitie de fotografie „Fotografia mea. Vocea mea”, organizata de Asociatia Carusel in parteneriat cu Romanian Harm Reduction Network.

Cele 28 de imagini expuse, insotite de scurte descrieri semnate de autorii lor, au fost realizate in perioada februarie – mai 2014 de 10 copii cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani, rezidenti ai cartierului bucurestean Ferentari, in cadrul unui proiect realizat de Asociatia Carusel in parteneriat cu Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) si Policy Center for Roma and Minorities, prin intermediul Clubului de Educatie Alternativa.

In colectarea imaginilor a fost folosita metoda photovoice, o metoda care da glas oamenilor celor mai marginalizati. Fotografiile si povestile care le insotesc ilustreaza situatii, probleme sau solutii pe care cei care iau decizii sau opinia publica nu sunt dispusi, de obicei, sa le asculte.

Expozitia face parte din campania Support. Don’t Punish/ Sprijin. Nu pedepse, desfasurata la nivel mondial, cu rolul de a promova respectul pentru drepturile omului, inclusiv drepturile persoanelor care consuma droguri.

Asociatia Carusel a fost infiintata in anul 2011 cu scopul de a imbunatati calitatea vietii persoanelor consumatoare de droguri si alcool, a celor care practica sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, a persoanelor care traiesc pe strada sau care provin din medii dezavantajate socio-economic si a tuturor celor care sunt la risc de imbolnavire, marginalizare si excluziune sociala.