Gala egalitatii de sanse

0

Miercuri, 7 septembrie 2011, incepand cu orele 18, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, va avea loc Gala egalitatii de sanse, eveniment realizat in cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen”.

Aceasta manifestare este dedicata recunoasterii si promovarii adevaratelor modele de succes din societatea romaneasca, care prin activitatea lor contribuie la promovarea egalitatii de sanse si gen si a valorilor romanesti.

Gala realizata de Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia Nationala Sindicala Alma Mater, are ca scop promovarea cazurilor de succes si constientizarea cetatenilor, a autoritatilor, a mediului economic, dar si a societatii civile cu privire la necesitatea promovarii unei societati incluzive si a prevenirii fenomenului discriminarii.

Elementul inedit al Galei va fi reprezentat de prezentarea fenomenului discriminarii intr-un format neconventional de interactiune cu arta – un one woman show, o “Declaratie pe propria raspundere”. Actrita de etnie roma, Alina Serban, este cea care va servi auditoriului povestea vietii ei, care-i va purta pe cei prezenti intre cele 2 lumi, intre trecutul si prezentul dominate de discriminare, ce vor culmina cu o acceptare de sine si o recunoastere a etniei din care face parte.

Gala a egalitatii de sanse este unul dintre evenimentele de referinta din domeniul egalitatii de sanse si gen din Romania, prin care nu va fi promovata disperarea eu-lui romanesc ci atitudinea si civismul.