Gala Premiilor de Accesibilitate Web 2016 si-a desemnat castigatorii

0

Fundatia Educating for Open Society (EOS), in parteneriat cu Asociatia pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiente si Asociatia Nevazatorilor din Romania, Filiala Arad au organizat in data de 10 martie Gala Premiilor de Accesibilitate Web 2016. Acest eveniment s-a derulat in cadrul Proiectului „Un web accesibil pentru toti”, finantat prin Programul Fond ONG in Romania – Componenta 2 Justitie Sociala/Sub-componenta 2.2 Combaterea inegalitatilor sociale/saraciei si excluziunii, Fondul ONG in Romania, Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014.

timisoara_16_10_03_119_lores-6879923

Proiectul Un web accesibil pentru toti a urmarit dezvoltarea un serviciu de accesibilizare web, prin formarea si instruirea unei echipe de experti in domeniul accesibilitatii web.  In acest context au fost auditate 30 de site-uri web apartinand unor institutii publice din judetele Arad si Timis, fiind evaluata conformitatea acestora cu standardul de accesibilitate WCAG 2.0.

In data de 10 martie 2016, partnerii proiectului au organizat Gala Premiilor de Accesibilitate Web, ocazie cu care au premiat institutiile publcie care au realizat cele mai mari progrese in accesibilizarea site-urilor web publice. Au fost acordate cate trei premii (I, II si III) in judetele Arad si Timis, astfel:

LOCUL I – jud. ARAD

Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad

LOCUL I – jud. Timis

Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis

LOCUL II- jud. ARAD

Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad

LOCUL II – jud. Timis

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Branzeu” Timisoara

LOCUL III – jud. ARAD

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad

LOCUL III – jud. Timis

Universitatea de Vest din Timisoara

Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele cu deficiente de vedere, nevazatorii, persoanele cu dizabilitati, dar si persoanele varstnice care au nevoie de elemente de accesibilitate pentru a putea naviga pe internet. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.e-accesibilitate.ro   

Despre Fundatia EOS Romania
Fundatia EOS Romania a fost infiintata in 1999, avand peste cincisprezece ani de experienta in introducerea si dezvoltarea utilizarii noilor tehnologii atat in sistemul de educatie formala cat si la nivelul comunitatilor mai largi. Misiunea EOS se focalizeaza pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea si oferirea de oportunitati tuturor membrilor comunitatii de a acumula deprinderi si abilitati necesare manuirii informatiilor si crearii de cunostinte noi, elemente esentiale pentru participarea la dezvoltarea unei societati deschise bazate pe cunoastere. Pentru mai multe informatii vizitati www.eos.ro sau pagina de Facebook – EOS Romania.