Hai in LUMINU! LUMINU. Hand in hand paper. True story.

0

Atelierul de hartie manuala, prin Asociatia Ordinul Manufacturierilor, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, The Institute si Group Noblesse va invita la evenimentul de lansare a instalatiei-colaj LUMINU by LUMINISH. In contextul Romanian Design Week 2015, LUMINISH a prezentat un obiect de iluminat din hartie reciclata manual in Expozitia Centrala de la Hanul Gabroveni si se afla pe harta evenimentelor colaterale cu proiectul LUMINU by LUMINISH.

LUMINISH, un proiect al asociatiei Ordinul Manufacturierilor, este sustinut din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Granturi Norvegiene 2009-2014 in cadrul domeniului de finantare Inovare Verde in Industria din Romania.

LUMINISH a propus un experiment folosind ca instrumente principale de lucru hartia reciclata manual si mainile. Fiecare om care a vizitat Atelierul de hartie manuala in perioada 16-21 mai a fost invitat sa intre in joc si sa ne lase sa-i mulam o mana. Epiderma vegetala mulata pe cea umana. Dupa 6 zile de workshopuri de mulaje, in cea de-a saptea zi, 22 mai, vom crea LUMINU, o instalatie-colaj obtinuta din toate mulajele mainilor.

Numai cine face poate desface si reface. Mana faureste: scrie, deseneaza, picteaza, ciopleste, face hartie. Mana vindeca si mangaie.

Mana simte. Ea face posibila curgerea gandului intru materializare. Cat timp mana lucreaza, mintea mediteaza, inima creeaza. Facerea, linistea si creatia merg mana in mana.

Evenimentul va avea loc vineri, 22 mai, ora 18:30, in sala Atelierului de hartie manuala de la demisolul Muzeului Taranului Roman.

In timpul lansarii vom face o demonstratie de mulaj cu pasta de hartie pe mainile invitatilor.

Joc prim: natura genereaza, potenteaza si creeaza.

Joc secund: omul foloseste, recicleaza si re-creeaza.

Parteneri: The Institute, Asociatia Ordinul Manufacturierilor, Muzeul National al Taranului Roman, Group Noblesse: Palatul Noblesse – Centru de Arte si Evenimente, Galeriile Noblesse, Studio InSign.

Va asteptam!

RSVP: Carmen Oprea // 0749 02 01 99 // [email protected] // [email protected]