In 27 mai, Sibiul te pune la miscare

0

Maratonului Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment sportiv filantropic din țară, pe care Fundația Comunitară Sibiu îl organizează în data de 27 mai 2017 la Sibiu. 

Practic, organizații non-profit și grupuri de inițiativă propun proiecte, iar alergătorii care doresc să se înscrie pot alege un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători (donatori) care împărtășesc aceeași dorință.

În cadrul acestu eveniment există diferite tipuri de curse la care puteți participa:

  • Maratonul Continental (42.2 km) – 200 de alergători pot participa
  • SemiMaraton (21.09 km) – 700 de alergători pot participa
  • Crosul Visma (5 km) – 2.000 de alergători pot participa
  • Stafeta (2 x 5,2 km) – 200 de alergători pot participa
  • Stafeta (2 x 10,5 km) – 200 de alergători pot participa
  • Cursele copiilor – 1.200 de prichindei pot participa

S-a dat deja startul înscrierilor, alergători-eroi și susținători vocali vor lupta pentru cauza lor cu oboseala și cu căldura de mai. Înscrierile alergătorilor se pot face până pe 8 mai iar susținătorii pot adera la eveniment până pe 1 iulie. Înscrierile se fac urmând acest link, unde veți afla mai multe despre tipul de curse.

Dar de ce alergăm toți împreună? Și de ce am făcut-o de atâția ani?

Pentru Comunitate. Pe scurt.

Pe larg, pentru proiecte sibiene, pentru îmbunătățirea comunității. Anul acesta, pentru generozitatea voastră se luptă 20 de proiecte locale + o cauză națională. Proiectele abordează diverse domenii – de la sănătate la activism civic – şi se extind dincolo de graniţele oraşului Sibiu. De asemenea, acestea vizează atât mediul urban, cât şi cel rural.

Anul acesta Maratonul aduce o surpriză de la București: o constituție marca Funky Citizens pentru copii. Funkiștii deja au scos o variantă de Constituție mai prietenoasă pentru adulți, una care provoacă tiparele clasice să-și schimbe atitudinea față de acest text. Elena Calistru, președintele Funky Citizens, ne-a provocat pe toți să avem mereu Constituția la noi, și să ne știm drepturile și nu numai.

Acum, echipa Funky Citizens a pus osul la treabă pentru o variantă dedicată copiilor, pe care o poți susține și tu alergând la Maraton Sibiu 2017. Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi folosite strict pentru multiplicarea Constituțiilor pentru copii și distribuirea acestora la școlile din Sibiu și localitățile din județ.

 

Credem că, indiferent de vârstă, orice român trebuie să își știe drepturile și să înțeleagă cum funcționează democrația românească. Acest lucru e mai simplu decât pare, iar Constituția României e un bun punct de plecare. Din păcate,  e un text juridic, adeseori greoi. Constituția Funky pentru copii își propune să îi educe într-ale drepturilor și puterilor statului într-o manieră atractivă și personalizată. Scoatem părțile cele mai juridico-tehnice, apoi restructurăm și rescriem conținutul esențial, ca să fie pe înțelesul lor. Adăugăm scheme logice și infografice, dar și ilustrații gândite în colaborare cu ilustratorii de la Visual Playground (10 ilustrații).”

Dar mai sunt și alte proiecte super interesante care merită atenția noastră. Poți să le inspectezi urmând acest link.

De-a lungul anilor, maratonul a adus împreună sibienii care își doresc o schimbare în jurul lor, persoane pro-active și cu spirit de inițiativă care cred într-un stil de viață sănătos în interiorul unei comunități puternice. În cele cinci ediții pe care Maratonul le are la palmares, sportivii au alergat pentru 100 de proiecte din comunitatea sibiană, donând către cauzele preferate peste 940 500 RON.