Intalneste-ti prejudecata la Biblioteca Vie! Citeste carti vii alaturi de Scut

0

Artistul, detinutul, yoghinul, criminalistul: te-ai intrebat vreodata ce crezi tu despre ei? Te-ai intrebat vreodata ce se afla de fapt in spatele acestor etichete? Asociatia de Servicii Sociale Scut va invita pe 22 iulie in Parcul Central la evenimentul Biblioteca Vie: Intalneste-ti prejudecata!

Biblioteca Vie este un concept international ce isi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului, diversitatea in toate formele ei si sa stimuleze dialogul intre oameni. Biblioteca Vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita: cititorii, intampinati de un bibliotecar, imprumuta carti pentru o perioada limitata de timp, le citesc, dupa care le restituie. Diferenta consta in faptul ca, de aceasta data, cartile sunt reprezentate de oameni.

Pentru cateva momente, prin povestile de viata, Cartile Vii ne ofera posibilitatea de a ne confrunta cu propriile noastre idei preconcepute si poate chiar sa le depasim. Prin acest eveniment, incercam sa luptam impotriva discriminarii si stigmatelor sociale, promovand astfel diversitatea si o cultura a acceptarii.

Anul trecut, aproximativ 400 de brasoveni au putut “citi” 48 de carti, Scut beneficiind si de sprijinul a 52 de voluntari.

Biblioteca Vie din acest an este organizata in cadrul proiectului Centrul Sara – servicii integrate pentru persoanele adulte cu dizabilitati, proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG din Romania.

La Biblioteca Vie din acest an vom avea peste 50 de carti, persoane apartinand unor categorii diverse. Evenimentul va avea loc pe 22 iulie, in Parcul Central (aleea vizavi de Aro Palace), intre orele 10-18:00 iar participarea este gratuita.

Povestea lor, poate fi povestea oricarui om, chiar a noastra.  Va asteptam cu drag sa le descoperiti!

Mai multe detalii despre eveniment:

https://www.facebook.com/events/1623642104587927/

Mai multe detalii despre Asociatia Scut:

https://www.facebook.com/scutbv?fref=ts

www.scutbv.ro