Invitatie conferinta de lansare a proiectului “Parteneriate active pentru incluziunea scolara a copiilor cu cerinte educationale speciale”

0

Avem deosebita placere de a va invita sa luati parte la conferinta de lansare a proiectului “Parteneriate active pentru incluziunea scolara a copiilor cu cerinte educationale speciale'”.

Conferinta va avea loc miercuri, 16 septembrie 2015, incepand cu ora 12:00, la Hotel ROYAL Bucuresti, B-dul Mircea Voda nr. 28 (vis-a-vis de Biblioteca Nationala a Romaniei).

La conferinta sunt invitati sa participe directori de scoli, cadre didactice, consilieri scolari, profesori de sprijin, reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale, reprezentanti din organizatii ale societatii civile din domeniul educatiei si incluziunii sociale si reprezentanti mass-media.

Proiectul “Parteneriate active pentru incluziunea scolara a copiilor cu cerinte educationale speciale” este implementat de catre Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, in calitate de solicitant, in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Bucuresti si Asociatia RENINCO Romania.

Proiectul care va fi derulat in Bucuresti in perioada iunie 2015- aprilie 2016, este finantat  in cadrul apelului COERENT cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala. Valoarea totala a proiectului este de 640.380,51 lei, iar cea a finantarii din granturile SEE de 576.180,51 lei.

Scopul proiectului este dezvoltarea si implementarea unui set de masuri de combatere a excluziunii sociale si sociale a copiilor si tinerilor cu cerinte educationale speciale din Bucuresti. Acesta va viza formarea a 250 profesionisti din invatamantul primar si gimnazial din Bucuresti-Ilfov in domeniul dezvoltarii practicilor incluzive  pentru copii cu CES, dezvoltarea unor metodologii de lucru si instrumente practice pentru profesionistii din domeniu, completate de o campanie de constientizare a parintilor copiilor cu cerinte educationale speciale cu privire la drepturile acestora.

Inscrierea la conferinta se face printr-un email la adresa [email protected] pana la data de 13 septembrie 2015. Persoana de contact: Angela Sima, expert implementare, telefon 021.2552258/61.