Invitatie proiect educational national “ABC-ul ingrijrii animalelor de companie” si eveniment lansare

0

In perioada aprilie – iunie a.c. va incepe o noua editie a programului educational “ABC-ul ingrijrii animalelor de companie”, initiativa a Asociatiei Producatorilor de Hrana Pentru Animale (http://www.arpac-romania.org), in parteneriat cu Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania. 

Lansat initial in 2012 ca un proiect pilot derulat in scolile din Bucuresti pentru elevii din clasele a II-a din Bucuresti, numarul mare de solicitari a facut ca incepand din acest an proiectul sa fie extins la nivel national si sa fie adresat grupelor de varsta 8-10 si 14-16 ani. Astfel, toate scolile interesate, indiferent de orasul in care se afla, vor avea acces la informatiile necesare derularii activitatilor, prin intermediul platformei online www.petabc.ro (disponibil in curand, acesta va contine brosuri, filmuete interactive, jocuri, chestionare de verificare a cunostintelor, etc).  Cei mai activi participanti vor primi diploma si premii surpriza. De asemenea, profesorii implicati vor primi diploma si adeverinte de participare.  Pe parcursul anului scolar ARPAC va organiza evenimente speciale si concursuri pentru scolile inscrise in program – acestea vor fi anuntate in curand.

Ingrijirea animalelor de companie pe intelesul micutilor, tinerilor dar si a parintilor. “ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” presupune predarea unor lectii interactive o singura ora (vedeti ca exemplu materialul atasat). Orele de predare sunt relaxate, pe intelesul tuturor si axate pe chestiuni concrete despre cum trebuie ales un animal de companie, precum si despre modul in care trebuie ingrijit, hranit si iubit. Medicii veterinari, studentii voluntari ( sau profesorii interesati de predarea acestor informatii, povestesc elevilor cum respectarea unor reguli simple va imbunatati relatia dintre stapan si animal, prelungind chiar durata de timp in care cei doi se bucura unul de celalalt.  La ce pot fi de folos cainii si pisicile in gospodarie, care este hrana sanatoasa pentru ei, cand vor sa se joace si de ce devin agresivi, cum se pot feri de cainii vagabonzi periculosi si ce trebuie sa faca in cazul in care sunt muscati … cei mici vor obtine raspunsuri la toate aceste intrebari.

In acest proiect vor fi implicati studenti voluntari de la Facultatile de Medicina Veterinara din tara, in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi, dar si medici veterinari.

Pentru inscriere, avem nevoie de datele de contact: nume scoala, adresa, profesor coordonator/contact, telefon, e-mail.  Pentru parcurgerea materialelor va rog sa imi spuneti pentru ce varianta optati:

1.      predare sustinuta de catre un profesor al scolii – care va avea acces la aceste materiale disponibile online  – caz in care va puteti organiza intern si programa orele in functie de programul dvs. Dupa sustinerea acestor ore, va rugam sa ne puneti la dispozitie fotografii si feed-back din partea participantilor la orele de curs si numarul de participanti pentru a va putea furniza diplomele si premiile, etc. 

2.      prezentare sustinuta de catre reprezentanti ARPAC – cu rugamintea de a sustine aceste ore in sali cat mari (minim 40- 50 persoane). Daca aveti sala de festiviati va recomandam folosirea acesteia pentru a ne asigura ca avem cat mai multi participanti. La acest tip de eveniment, putem invita si specialisti, medici veterinari. Pentru acesta varianta, va rog sa imi comunicati mai multe date prevazute pentru desfasurarea acestor activitati pentru a putea verifica disponibilitatea reprezentantilor;

Invitatie pentru scolile din Bucuresti:

Evenimentul din 9 aprilie, a fost reprogramat pentru  miercuri, 8 aprilie, in intervalul orar 13.00-14.30. Aveti mai jos detaliile finale si asteptam confirmarile dumneavoastra.

Miercuri, 08 aprilie, in intervalul orar 13.00-14.30  va invitam la Sala ARCUB, Str. Batişte nr. 14, Bucureşti, sector 2, (langa TNB, statia Universitate), sa participati la o zi dedicata programului ABC-ul Animalelor de Companie. Din programul zilei: concursuri cu premii surpriza, vizionarea de filme, concursuri de desene, copiii vor avea ocazia sa afle informatii de la Medicii Veterinari (revenim cu un desfasurator final mai aproape de eveniment).  Intrarea este libera!

Va rog sa imi confirmati participarea si numarul de elevi pentru a va rezerva numarul de locuri necesar.

Va  stau la dispozitie pentru mai multe detalii prin e-mail: [email protected] sau mobil: 0724.314.045.