IPP a organizat prima dezbatere publica dupa anuntarea candidaturilor partidelor romanesti

0

Prima proiectie asupra potentialelor rezultate la nivelul Uniunii Europene privind alegerile pentru Parlamentul European 2014 care va indica profilul leadership-ului Uniunii Europene a fost lansata intr-o dezbatere publica de catre Institutul pentru Politici Publice (IPP) vineri 28 martie a.c. la sediul Biroului de Informare al Parlamentului European si al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Relatari privind interventiile participantilor (actuali eurodeputati romani, candidatii la prima experienta de campanie pentru Parlamentul European, analisti, cadre universitare, jurnalisti dar si lideri ONG) le puteti urmari in pagina de facebook a IPP. Analiza IPP prezentata in deschidere este disponibila AICI

Demersul IPP se constituie intr-un apel catre formatorii de opinie din Romania sa promoveze informatii despre importanta alegerilor europene prin care alegatorii romani sa faca legatura dintre acest scrutin si viata lor cotidiana din Romania. IPP se implica activ in demersurile menite sa creasca interesul alegatorilor romani fata de acest scrutin in conditiile in care, din pacate, acesta suscita un interes din ce in ce mai scazut in tot spatiul european.

Evenimentul si analiza au fost posibile prin sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.