La Claca de creatie traditionala, satul si orasul – o singura comunitate

0

Sambata, 31 mai, la Acuarela (str. Polona, nr. 40), cat e ziua mai luminoasa, de la 12:00 pana la 18:00 cei de la Fundatia PACT, vor gazdui o Claca de creatie traditionala unde vei putea sa fauresti cu iscusinta, impreuna cu sateni din sudul Romaniei obiecte din lemn, papura, rachita, panus din porumb, ac si ata mesterind in fel si chip creatii de inspiratie traditionala.

Chipuri calde de mai toate varstele din patru comunitati mici din sudul Romaniei, Cocorastii Mislii (jud. Prahova), Facaeni (jud. Ialomita), Spantov (jud. Calarasi) si Vizuresti (jud Dambovita), te vor initia in tainele mestesugurilor:

O comunitate puternica este aceea in care membrii ei se aduna des, incurajeaza dialogul si sprijinul reciproc. Pe vremuri, oamenii de la sat organizau o claca cand un membru al comunitatii sau mai multi aveau nevoie de ajutorul tuturor pentru a rezolva o problema. Fiecare contribuia voluntar pentru a le fi mai bine pe termen lung tuturor.

La Claca de creatie traditionala, ne intalnim cu totii: cei de la sat si cei de la oras ca sa lucram impreuna si sa contribuim la redescoperirea valorilor romanesti si la crearea de obiecte frumoase care sa ne aminteasca de ele.

Intrarea se face pe baza unei donatii de 60 RON si reprezinta o contributie directa la PACT pentru COMUNITATE, prin care vor sustine noi initiative locale in comunitatile in care vor lucra anul acesta.

Donatia se poate face in avans catre Fundata PACT in contul RO12BPOS70606197144RON10, Bancpost Universitate, cu mentiunea Donatie Claca, sau direct la locul evenimentului pe 31 mai.

Te poti inscriela eveniment pana pe 29 mai accesand acest link.