La SkyRun 2016, concurentii vor alerga pe scari si pentru reimpadurirea Romaniei, sustinand cauza Asociatiei MaiMultVerde

0

In 23-24 ianuarie 2016, se va desfasura cea de-a treia editie a SkyRun, cea mai mare competitie de alergare pe scari din Romania. Noutatea acestei editii consta in faptul ca exista patru cauze sociale – Asociatia MaiMult Verde, Asociatia Mia’s Children, HOSPICE Casa Sperantei, World Vision Romania –, pe care alergatorii le pot sustine. Fondurile obtinute de Asociatia MaiMultVerde datorita alergatorilor din aceasta competitie vor fi folosite in proiectele de impadurire desfasurate in anul 2016 de catre organizatie. 

(Foto: George Hari Popescu)

La inscriere, alergatorii care doresc sa sustina Asociatia MaiMultVerde trebuie sa aleaga in formular cauza organizatiei – proiectele de impadurire. Inscrierile la concurs sunt in desfasurare pe site-ul oficial – www.smartatletic.ro/skyrun si se vor incheia in 18 ianuarie 2016. Peste 700 de alergatori sunt asteptati sa participle la aceasta editie a competitiei. Provocarea de la inceputul anului viitor care se va desfasura in cladirea SkyTower din Bucuresti consta in:

  • 34 de etaje,
  • 680 de trepte,
  • 119 metri ascensiune.

Asociatia MaiMultVerde si celelalte organizatii participante vor primi 24% din taxa de inscriere a persoanelor fizice si 50% din taxa de inscriere a participantilor din mediul corporate. In plus, orice participant inscris care a ales sa sustina cauza poate deveni si fundraiser oficial al organizatiei, avand optiunea de a strange fonduri suplimentare prin platforma online Galantom.ro. Pana acum, aproximativ 180 de concurenti au ales cauza Asociatiei MaiMultVerde.

Fondurile obtinute la SkyRun 2016 vor fi folosite pentru finantarea activitatilor de plantare de anul viitor. In anul 2014, Asociatia MaiMultVerde a beneficiat de sprijinul activ a 760 de voluntari, implicati cu pasiune in toate proiectele de reimpadurire desfasurate. 

Daca la ultima editie SkyRun, pe langa competitia individuala, a existat si o premiera nationala, respectiv incercarea ultramaratonistului Gabriel Solomon de a dobori recordul mondial intr-un maraton de 24 de ore de alergare pe scari, aceasta editie vine si ea cu o surpriza.  Astfel, SkyRun 24 va intampina amatorii de sport nu doar cu competitia de masa, ci si cu o stafeta de 24 ore, la care vor participa 4 echipe a cate 6 alergatori, fiecare echipa reprezentand un ONG participant. Aceasta se va desfasura in ziua de 24 ianuarie. La final, echipa care va contoriza cele mai multe urcari va fi desemnata castigatoare.

Competitia este deschisa participantilor cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, angajatii corporate bucurandu-se de inregistrari prioritare si un clasament separat.

Evenimentul este organizat de catre SkyTower Building si RPHI, in parteneriat cu Clubul Sportiv Smart Atletic. Mai multe detalii despre cea de-a treia editie SKYRUN se gasesc pe pagina oficiala a competitiei: www.smartatletic.ro/skyrun.

Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii sapte ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieti, a strans 325 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii sase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania si din finantari europene nerambursabile.