Lansarea filmului documentar Orizont

0

Organizatia Internationala pntru Migratie (OIM) va invita miercuri, 11 iunie, la conferinta de presa prilejuita de lansarea filmului documentar Orizont. Un film despre migratie, riscuri, dificultati, sperante si orizonturile unor noi inceputuri.  

Filmul documentar, in regia lui Mihai Bauman, a fost realizat in perioada februarie-mai 2014 si prezinta povestile a 6 migranti din Georgia si Filipine care se aflau ilegal in Romania si care au beneficiat de sprijinul OIM pentru a se repatria voluntar. Odata ajunsi acasa, acestia au primit si un sprijin de reintegrare in tara de origine. Documentarul urmareste motivele plecarii de acasa, rutele parcurse, ce anume i-a determinat sa aleaga intoarcerea acasa, modul in care au utilizat ajutorul de reintegrare in tarile de origine, dar si  procedurile Programului de repatriere voluntara asistata si reintegrare.

De asemenea, in cadrul conferintei de presa va avea loc si premierea castigatorilor concursului media Omul Invizibil, ce a avut ca tema repatrierea voluntara asistata si reintegrarea.

Care sunt tarile de origine ale migrantilor repatriati voluntar, conditiile din aceste tari sau rutele de migratie, sunt alte intrebari la care puteti afla raspunsul in cadrul conferintei.

Evenimentul are loc in cadrul proiectului Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntara Asistata si Reintegrare (RVAR) in Romania. Prin intermediul acestui proiect, OIM derulează si promoveaza programe de repatriere voluntara asistata, ca alternativa la returnarea fortata. Proiectul beneficiaza de co-finantare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI), in cadrul Fondului European de Returnare, Programul Anual 2012, Programul General “Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii”.

Evenimentul se va desfasura in Bucuresti, miercuri 11 iunie, la Euro Hotel Gara de Nord, strada Gheorghe Polizu, nr. 4.

Agenda este disponibila aici.

Pentru informatii suplimentare si pentru confirmarea participarii – persoana de contact: Catalin Bercaru, coordonator media, telefon: 021-211.44.54, e-mail:  [email protected]