Luminii Pacii de la Betleem

0

Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR) are deosebita placere de a va invita la ceremonia de distribuire a “Luminii Pacii de la Betleem” care va avea loc sambata, 20 decembrie, incepand cu ora 12.00, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti.

Impartirea “Luminii Pacii de la Betleem” semnifica dorinta cercetasilor de a promova PACEA ca modalitate de a relationa cu ceilalti si dialogul ecumenic intre confesiuni. Acest eveniment rezida din principiile si valorile cercetasesti, motto-ul evenimentului din anul 2014 fiind “Impartind fericire, iti va aduce pace” (Rom 14, 17-19). Anul 2014 a fost declarat an comemorativ al Sfinţilor Martiri Brancoveni, iar prin desfasurarea evenimentului in lacasul voievodal al Sfinţilor Martiri, cercetasii cinstesc mostenirea spirituala si rolul pe care Voievodul Constantin Brancoveanu l-a avut in luminarea poporului prin invaţatura si cultura tiparita.

Cercetasii din Austria au initiat proiectul “Lumina Pacii de la Betleem” in anul 1989. Din anul 1995 mesajul manifestarii a fost definit ca un mesaj de pace adresat fiecarui om ce primeste Lumina in casa sa. Scopul campaniei este de a duce Lumina Pacii la cat mai mulţi oameni, de a le transmite acestora mesajul de pace, de a incuraja pe oricine, dar in special pe cercetasi, prin aceasta acţiune internaţionala, sa creeze si sa traiasca Pacea.

Lumina Pacii a fost adusa in Romania de o delegatie de cercetasi care a participat la ceremonia de la Viena, in data de 13 decembrie, ceremonie cu reprezentanti ai diferitor confesiuni, in care se ofera ca simbol o flacara aprinsa de la Betleem. Duminica, 14 decembrie, delegatia s-a oprit in urmatoarele comunitati pentru a da lumina mai departe: Arad, Manastirea Hodos-Bodrog, Deva, Ramnicu-Valcea, Focsani – Biserica romano-catolica Ss. Apostoli Petru si Paul.

In acest an, ceremoniile de distribuire a luminii din partea Organizatiei Nationale “Cercetasii Romaniei” au loc sambata si duminica, 20-21 decembrie 2014, in 14 comunitati: la Arad, Baia Mare, Braila, Bucuresti, Constanta, Cluj – Napoca, Deva, Dragasani, Iasi, Mangalia, Pascani, Piatra Neamt, Pildesti, Ramnicu Valcea, Tecuci.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa aveţi amabilitatea de a ne contacta la adresa de e-mail [email protected], telefon 0736 341 822, persoana de contact Mihaela Girleanu, director executiv ONCR.