Luni va avea loc la Galati ultima sesiune de informare din cadrul Programului Elvetiano – Roman

0

Luni va avea loc ultima sesiune de informare din cadrul Programului Elvetiano – Roman. Aceasta se va desfasura luni, 25 iunie, la Galati, la Biblioteca “V. A. Urechia”, Strada Mihai Bravu Nr. 16, Sala Mihai Eminescu, intre orele 12:00 – 15:00. Participarea la eveniment este gratuita, iar pentru inscriere, completati formularul disponibil la urmatorul link http://goo.gl/7arS0. Organizatorii nu asigura transportul si/sau cazarea participantilor.

Pana acum peste 700 de persoane au participat la sesiunile de informare organizate la Bucuresti, Iasi, Cluj –Napoca, Timisoara, Brasov, Calarasi si Craiova.

Sesiunile de informare au furnizat detalii referitoare la cele doua Cereri de propuneri de proiecte, iar reprezentantii Organismului Intermediar Elvetian au raspuna intrebarilor adresate de participanti privind aspecte specifice legate de pregatirea proiectelor.  Organizatorii s-au bucurat sa vada gradul crescut de interes suscitat de schemele de finantare prezentate.

Intrebarile adresate de catre cei interesati de finantare au vizat atat aspecte legate de  partea tehnica, cat si de cea  financiar, precum si chestiuni privind bugetul proiectelor propuse. Participantii au pus o varietate de intrebari: cine poate fi aplicant sau partener, tipuri de activitati eligibile, intrebari specifice mulate pe ideile de proiecte.

Programul de Cooperare Elvetiano – Roman isi propune sa finanteze proiecte ale caror obiective vin in intampinarea nevoilor de dezvoltare ale societatii romanesti.

Prima Cerere de propuneri de proiecte, lansata in data de 10 mai 2012 in cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri, pune la dispozitia organizatiilor 2.000.000 CHF – pentru Componenta Social si 600.000 CHF – pentru Componenta Mediu si are ca obiectiv consolidarea organizatiilor neguvernamentale din Romania si sustinerea participarii lor active in procesul formularii de politici.

Prima Cerere de propuneri de proiecte lansata in 21 mai 2012 in cadrul Schemei de grant pentru Parteneriate isi propune sa contribuie la promovarea şi consolidarea parteneriatelor institutionale dintre partenerii romani si elvetieni, pentru a contribui la solutionarea provocarilor specifice dezvoltarii, la intarirea capacitatii si structurilor partenerilor institutionali romani, pentru a beneficia de valoarea adaugata elvetiana si a contribui la intarirea parteneriatelor. Suma disponibila spre finantare este de 2.500.000 CHF.