Maratonul autismului -campanie nationala dedicata adolescentilor si adultilor cu autism din Romania

0

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR) si Houston NPA organizeaza sambata 3 septembrie de la orele 10 in Parcul Izvor “Maratonul autismului”, un eveniment dedicat  persoanelor cu autism.

“Maratonul Autismului” este primul eveniment organizat in cadrul campaniei nationale “Omul din spatele autismului”. Campania se desfasoara in perioada august-decembrie 2011 si are ca scop principal informarea opiniei publice cu privire la Tulburarile din Spectrul Autist, in cazul adolescentilor si adultilor, dar si strangerea de fonduri necesare pentru construirea unei Case Familiale in Soveja, judetul Vrancea, un centru rezidential si de lucru dedicat adolescentilor si adultilor cu autism.

Organizatorii doresc sa atraga atentia opiniei publice asupra problemelor cu care se confrunta tinerii si adultii cu autism, sa traga astfel un semnal de alarma la complicatiile si greutatile intampinate de autisti, viata lor fiind un maraton continuu, o cursa lunga cu obstacole, la care societatea civila nu poate fi indiferenta.

Totodata, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR) si Houston NPA doresc sa incurajeze responsabilitatea sociala individuala, oferind-le pasionatilor de alergare oportunitatea de a fi alaturi de persoanele cu autism, de a fi sensibili la problemele acestora si de a le purta mesajul mai departe.

Organizatorii propun participantilor 2 trasee: unul pentru copii (cu varsta pana in 14 ani) de 1 km  si unul pentru adulti, de 3 km (fara limita de varsta).

Startul se va da la ora 10:00 pentru copii si la ora 11 pentru adulti, iar concurentii se pot inscrie in ziua evenimentului la standurile amenajate in Parcul Izvor, incepand cu ora 8:30. Premiile la maraton sunt asigurate de sponsorii evenimentului.

In parc va amplasata o urna speciala pentru donatii, suma stransa fiind folosita la construirea Case Familiale in Soveja, judetul Vrancea  dedicata adolescentilor si adultilor cu autism. Suma stransa in aceasta urna va fi comunicata ulterior pe siteul ANCAAR.

Cei interesati de participare se pot inscrie la eveniment si pe pagina de Facebook – http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=235591873151176  

Prin aceasta campanie Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania si Houston NPA doresc sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca in Romania autismul la tineri si adulti reprezinta o problema grava, extrem de actuala si de prezenta, care necesita o legislatie speciala, informare si constientizare din partea opiniei publice, directionare de resurse si deschidere sociala in fata acestor persoane.

Detalii despre campania “Omul din spatele autismului” si pe http://autismancaar.ro/campanie.