Maratonul de inot 24h AquaMASTERS

0

Pentru a celebra Ziua Mondiala a Apei (22 martie), pasionatii de inot sunt invitati la maratonul de inot 24h AquaMASTERS, eveniment ce se desfasoara anul acesta in perioada 21-22.03.2015, in bazinul „Bega” din Timişoara.

Este vorba despre un eveniment de amatori deschis tuturor adultilor pasionati de inot,indiferent de viteza sau tehnica in practicarea inotului, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Pot participa persoane care au împlinit 18 ani până la data desfasurarii şi care au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă.

Evenimentul se desfasoara pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 21 martie, ora 13:00, nonstop, pana duminica, 22 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata noptii). Echipele sunt formate din 8 titulari + 2 rezerve (opţional) si se inoata in reprize de câte 30 de minute, în 6 runde (maximul de timp inotat de o persoana fiind de 3 ore). 

Se pot înscrie si persoane in mod individual (fără echipă). In funcţie de numărul acestora, organizatorii vor putea forma una sau mai multe echipe, criteriul aplicat fiind cel cronologic (în ordinea înscrierii).

Aflat la cea de-a patra editie, maratonul de înot „24h AquaMasters” este un eveniment inedit in peisajul competitiilor sportive din Romania, atit prin deschiderea catre o larga varietate de participanti, cit si prin obiectivele sale (constientizarea problematicii apei si, respectiv, promovarea practicarii inotului de catre adulti).

Pentru a evidentia problematica apei, ne bucura sa anuntam faptul ca, la acest eveniment, Clubul de Inot MASTERS Timisoara va avea ca partener pe ECO CLUB Timisoara, o organizatie neguvernamentala ce activeaza in domeniul protectiei mediului

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta.

Intr-un clasament european privitor la practicarea de activitati sportive de catre adulti (Eurobarometru 2014), Romania ocupa unul dintre locurile codase intre cele 28 de tari ale UE, in conditiile in care 60 % dintre romanii adulti nu fac niciodată sport sau activități fizice, tara noastra fiind depasita doar de Bulgaria (78 %), Malta (75 %) si Portugalia (64%). In acest context, clubul MASTERS Timisoara promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara.