Marsul Diversitatii marcheaza Ziua Internationala a Sindromului Down

0

Adunarea Generala a Natiunilor Unite pe data 19 decembrie 2011 a declarat ziua de 21 Martie  Ziua Mondiala a Sindromului Down. 21 Martie simbolizeza unicitatea, trisomia cromozomului 21 care cauzeaza Sindromul Down. In  prezent, in Romania sunt peste 35 000 de copiii cu Sindrom Down.

Fundatia Star of Hope Romania organizeaza pe data de 21 Martie 2014 ora 12.00 pe traseul  Piata Unirii – Primaria Iasi (b-dul Stefan cel Mare) – Palatul Culturii, Marsul Diversitatii cu scopul de a marca Ziua Internationala a Sindromului Down. La mars, toti participantii vor purta sosete colorate ca semn al distinctiei pe care o face cromozomul X la persoanele cu Sindrom Down.

Evenimentul face parte din campania mondiala „Lots of Socks” initiata de Down Syndrome International, campanie la care s-a raliat si Fundatia Star of Hope Romania. Scopul evenimentului este de a face oamenii sa inteleaga ce este sindromul Down, ce inseamna sa ai sindromul Down si cum pot persoanele cu sindrom Down sa aiba un rol activ in comunitatile in care traiesc.