Masa rotunda: Cum facem din integrarea europeana un succes

0

Societatea Academica din Romania (SAR) va organiza masa rotunda “Cum facem din integrarea europeana un succes”. Evenimentul va incepe cu prezentarea Raportului anual de Analiza si Prognoza al SAR pe 2014. Acesta examineaza modul in care Romania a stiut sau nu sa foloseasca aderarea la Uniunea Europeana in beneficiul cetatenilor si propune totodata solutii pentru a face din integrarea europeana un succes. Raportul se bazeaza pe efortul de cercetare al expertilor si colaboratorilor SAR si are urmatorul cuprins:

  • Prognoza economica pentru anul 2014
  • In viteza a doua: comertul intracomunitar al Romaniei
  • Ce am invatat din proasta gestiune si planificare a fondurilor europene
  • Miza bataliei pentru Pungesti
  • Libera circulatie a fortei de munca in Uniunea Europeana: ce pierdem si ce castigam

Intre autorii raportului care vor participa la discutii se numara: Valentina Dimulescu, Madalina Doroftei,  Razvan Orasanu, Raluca Pop, Victoria Stoiciu  si Alina Mungiu-Pippidi, editor general, care va fi si moderatoarea discutiilor.

Masa rotunda ce va urma prezentarii raportului va fi introdusa printr-o alocutiune de Dacian Ciolos, Comisarul European pentru Agricultura. Vor participa de asemenea ministri ai guvernului actual, reprezentanti ai opozitiei, parlamentari europeni, experti economici, precum si oameni de afaceri.

Evenimentul va avea loc vineri, 4 aprilie 2014, orele 10.00 -14.30 la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, sala Titulescu, Strada Vasile Lascar 31, Bucuresti.

Confirmarea participarii se poate face pana joi, 3 aprilie 2014. Persoana de contact este Radu Busneag, [email protected], telefon mobil  0724 201 111.

Agenda evenimentului este disponibila AICI.