ONG cultural 1.0 – Platforma de dialog interinstitutional

0

Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala organizeaza marti, 30 iunie 2015, la Ministerul Culturii, intalnirea de lucru ONG cultural 1.0 dedicata sectorului cultural independent.

ONG cultural 1.0 este intalnirea care faciliteaza legatura dintre societatea civila si autoritatea publica, fiind adresata reprezentantilor sectorului independent, recunoscut ca laboratorul cel mai activ in materie de creatie care impulsioneaza domeniul culturii. Aceasta sesiune de lucru va aborda urmatoarele teme: nevoi legislative, propuneri de reactualizare a Strategiei Sectoriale in Domeniul Culturii si Patrimoniului National 2014 – 2020, nevoi de formare profesionala.

Evenimentul isi propune sa creeze o platforma de dezbatere interinstitutionala in vederea identificarii perceptiilor cu privire la politicile publice si strategiile sectorului cultural, precum si a reglementarilor necesare zonei independente. Sunt asteptati peste 100 de profesionisti care activeaza in zona culturala independenta si a caror participare va influenta dezvoltarea pe termen lung a sistemului.

Programul cuprinde sase focus-grupuri pe sectoare de activitate: patrimoniu cultural, artele spectacolului, cultura scrisa, arte vizuale si industrii creative, educatie culturala si nevoi de formare ale ONG-urilor culturale, precum si sesiuni generale deschise tuturor reprezentantilor ONG-urilor culturale.

ONG cultural 1.0 este prima intalnire dintr-o serie care va deveni periodica si de pe urma careia intregul domeniu cultural are de profitat. Este momentul sa recunoastem ca exista o fractura de comunicare intre autoritatea reglementatoare si cei care din vocatie si pasiune si-au asumat sarcina dificila de a suplini oferta publica.“- Carmen Croitoru, Director general INCFC.

Unde?

Descarcati programul

Invitati

CARMEN CROITORU

DRAGOS ADRIAN NEAGU

RALUCA IACOB-POP

AURA CORBEANU

IRINA CIOS

Inscriere

Daca doriti sa participati la acest eveniment va rugam sa ne trimiteti un e-mail care sa contina formularul de inregistrare completat pe adresa: [email protected]