ONG-urile de tineret din Bacau se intalnesc vineri pentru a discuta problema lipsei fondurilor pentru tineri la nivel local

0

Vineri, 18 decembrie 2015, incepand cu ora 17:00, la Pub S2 (str. Razboieni) va avea loc o masa rotunda la care sunt asteptati reprezentanti ai tuturor organizatiilor non-guvernamentale de tineret din Bacau sau care desfasoara activitati cu si pentru tineri la nivel local, pentru a dezbate lipsa fondurilor pentru tineri.

Conform alin. 1 al articolului nr. 28 din Legea nr. 350/2006 a tinerilor, consiliile judetene si Consiliul general al municipiului Bucuresti, precum si consiliile locale ale municipiilor resedinta de judet constituie anual, in cadrul bugetelor proprii, Fondul destinat activitatilor de tineret.

In ultimii 4 ani (2012-2015), potrivit “Diagnozei privind utilizarea si alocarea fondurilor publice destinate tinerilor”, lansata pe 27 octombrie la Bucuresti in prezenta autoritatilor centrale si locale, in bugetele Consiliului Local Bacau si cele ale Consiliului Judetean Bacau nu au fost prevazute sume avand ca destinatie activitatile de tineret.

Tinerii din Bacau au mare nevoie de activitati si de proiecte in care sa fie implicati, insa organizatiile de tineret se confrunta cu o lipsa acuta de bani. Aceasta stare de fapt trebuie sa se schimbe si demaram demersurile la nivelul Bacaului cu o discutie in care vom incerca sa gasim solutii pentru a convinge autoritatile publice locale sa respecte legea si sa puna la dispozitie fonduri dedicate activitatilor de tineret. – Cristian Ghinghes, monitor al Consiliului Tineretului din Romania pentru gestionarea fondurilor de tineret la nivelul judetului Bacau

Evenimentul face parte din proiectul “Tineri pentru democratie: transparenta si buna guvernare in alocarea si gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autoritatilor locale” (Tineri pentru Democratie), desfasurat de Centrul pentru Politici Educationale (CPE) in parteneriat cu Consiliul Tineretului Din Romania (CTR) si Societatea Academica Din Romania (SAR), finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Link-uri utile:

www.tineripentrudemocratie.cpedu.ro

www.fondong.fdsc.ro