Parteneriate sustenabile si bune practici in responsabilitate sociala

0

Federatia Junior Chamber International (JCI) Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, alaturi de Asociatia “Institutul pentru Politici Sociale” organizeaza prima serie de workshop-uri adresate membrilor Retelei RSC, dar si altor organizatii interesate de promovarea dialogului social – „Parteneriate sustenabile si bune practici in responsabilitatea sociala” in cadrul proiectului „Actionam Responsabil! – Reteaua Sociala RSC”.

In continuarea demersului de promovare si sustinere a initiativelor pentru responsabilizarea organizatiilor din punct de vedere social, dar si de creare a unui cadru de relationare si schimb de know-how, workshop-urile vor fi sustinute de speakeri consacrati din domeniul responsabilitatii sociale – autori de carti, lectori, profesori universitari, responsabili RSC din corporatii: Conf. univ. dr. Dumitru Bortun (Profesor in cadrul SNSPA), Lector univ. dr. Camelia Crisan (Profesor in cadrul SNSPA), Cristina Horia (Director Executiv, Fundatia Sensiblu), Luminita Oprea (Autorul cartii “Responsabilitate Sociala Corporatista”), Dragos Dehelean (Coordonator al portalului web ResponsabilitateSociala.ro), Cristian Ducu (Membru fondator al Centrului de Cercetare in Etica Aplicata), Asist. univ. dr. Alin Stancu (Profesor in cadrul ASE Bucuresti).

Scopul workshop-urilor este acela de a asigura transferul de know-how si de a permite membrilor retelei si celorlalti participanti sa interactioneze, sa isi consolideze relatiile deja create si sa se antreneze in schimburi de opinii si de experienta in timp real, oferind de asemenea cadrul perfect pentru ca participantii sa dezbata provocarile cu care se confrunta in implementarea proiectelor sociale si sa creioneze initiative comune de RSC la nivel de industrie, ramura economica sau regiune de dezvoltare.

Seria de workshop-uri pe tema „Parteneriate sustenabile si bune practici in responsabilitatea sociala” se va desfasura pe litoralul romanesc (Statiunea Mamaia) si va include 8 workshop-uri (cate un workshop adresat fiecarei regiuni de dezvoltare), dupa cum urmeaza:

–          11 – 14 august – Regiunile de dezvoltare Centru (Sibiu), Nord-Vest (Cluj-Napoca), Nord-Est (Ias) – vor avea loc trei workshop-uri in paralel;

–          18 – 21 august – Regiunile de dezvoltare Vest (Timisoara), Sud-Vest (Craiova), Sud-Est (Constanta) – vor avea loc trei workshop-uri in paralel;

–          25 – 28 august – Regiunile de dezvoltare Sud (Ploiesti) si Bucuresti-Ilfov – vor avea loc doua workshop-uri in paralel.

Participarea la workshop este GRATUITA, organizatorii asigurand in acelasi timp cazarea si masa pentru participanti, precum si decontarea cheltuielilor de transport.

Sursa: eventube.ro