Pe 15-17 octombrie 2014, ne revedem la cea de-a 14-a editie a Forumului National ONG din Romania!

0

1994-2014… privind evolutia sectorului neguvernamental asa cum apare la 20 de ani de la prima editie a Forumului National ONG si in 25 de ani de sistem democratic, sunt inerente intrebarile: este cel de-al treilea sector un adevarat pilon al societatii romanesti? Am reusit sa impunem si sa consolidam valorile democratice in Romania? Ce am facut bine si unde am gresit in aceste doua decenii? Si mai ales, unde anume ne situam si incotro ne indreptam?

Cautam raspunsurile la aceste intrebari si adresam o invitatie deschisa liderilor organizatiilor neguvernamentale de a participa activ la aceasta editie, implicandu-se atat in analiza starii actuale a sectorului, cat si in gasirea de solutii pentru problemele transversale cu care ne confruntam. Actualul context social, politic si economic din Romania face necesara o crestere a solidaritatii organizatiilor pentru a putea depasi multiplele obstacole care stau in calea dezvoltarii lor.

Subiectele propuse se refera la viziunea despre sine a sectorului, la transparenta si colaborare cu autoritatile publice si reflecta preocuparile unui numar semnificativ de organizatii neguvernamentale consultate in intervalul scurs de la precedentul forum.

Tematica si formatul evenimentului din acest an ofera atat posibilitatea de a dezbate provocarile pe care le avem, oportunitatea de a interactiona cu inalti functionari publici in cadrul unor discutii structurate pe domenii de activitate, cat si sansa de a actiona solidar pentru a promova interesele sectorului asociativ.

Credem cu tarie ca drumul spre indeplinirea misiunii fiecarei organizatii este mult mai scurt si usor daca se parcurge ca membru al unui sector puternic si apreciat, decat daca se alege calea izolarii. Avem inaintea noastra oportunitati importante de a conduce organizatiile pe care le reprezentam spre o dezvoltare sanatoasa, iar calea spre reusita o reprezinta actiunea concertata. Forumul va fi, prin contributia fiecaruia dintre noi, debutul acestui demers.

Pentru a afla mai multe informatii despre editia din acest an a Forumului National ONG accesati website-ul www.forum-ong.ro si nu ezitati sa ne contactati la telefon: 021-223.00.10, persoana de contact Alexandra Marin, [email protected] Organizatia coordonatoare – Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS.

Agenda detaliată a Forumului va fi disponibilă pe website-ul www.forum-ong.ro, incepand cu 22.09.2014

Forumul va avea  loc in Bucuresti si este organizat in parteneriat cu Ministerul pentru Dialog Social.