Peste 3 zile va avea loc prima Conferinta despre Fericire din Estul Europei

0

Pentru prima data in Romania, la Bucuresti se va organiza Conferinta despre Fericire, un proiect al Asociatiei Initiativa pentru Fericire. Pe 5-6 octombrie, la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, sute de romani sunt asteptati sa ia parte la evenimentul in care vor fi discutate ultimele descoperiri din domeniul psihologiei pozitive, stiinta care studiaza fericirea.

Programul evenimentului este compus din discursuri si ateliere de lucru, in care se vor trata teme precum fericirea la locul de munca, rezistenta emotionala sau comportamentele comune ale oamenilor fericiti. 

Ce fac companiile internationale pentru fericirea angajatilor

Unul dintre speakerii conferintei este Vanessa King, o persoana cu multa experienta in lucrul cu organizatii. Vanessa King este cofondatorul ONGului britanic Action for Happiness si una dintre putinele persoane care lucreaza direct cu Martin Seligman, parintele fondator al psihologiei pozitive. Vanessa este, de asemenea, consilier in Guvernul Marii Britanii pe probleme de fericire, ajutandu-i pe membrii guvernului sa creasca indicatorul pe care au inceput recent sa-l monitorizeze: fericirea pe cap de locuitor.

Vanessa tine de asemenea traininguri pentru armata SUA si lucreaza alaturi de organizatii pentru a dezvolta solutii focusate pe buna-starea angajatilor si creativitatea la locul de munca. Ea a colaborat cu organizatii britanice si din toata lumea, precum companiile British Telecom, Philips, Sony Erricson, institutiile British Gas, the British Library, bancile RBS, Lloyds sau mari retaileri precum Sainsbury’s si Marks & Spencer.

Astfel, aceste companii primesc consultanta despre cum pot dezvolta un mediu (atat fizic, cat si de activitati si interactiuni umane), prin care sa creasca multumirea angajatilor la locul de munca. In acelasi timp, acestia sunt consiliati pentru a-i ajuta in sporirea creativitatii, fiind dovedit ca un angajat fericit lucreaza cu mai multa eficienta. Vanessa va sustine un workshop despre 10 solutii pentru o viata mai fericita.

Programul Conferintei despre Fericire si informatii despre bilete pot fi gasite pe site-ul evenimentului.  Biletele sunt disponibile prin Eventim si in retelele partenere: magazinele Orange, Vodafone sau Domo, librariile Carturesti si Humanitas. De asemenea, biletele vor fi disponibile la locatia evenimentului.