Pregatiri ale festivalului ManiFEST

0

In apropierea zonei unde se afla tabara de rezistenta de la Puiesti a fost construita o troita. Dupa sfintirea troitei, pe terenul proprietate privata se va amplasa cea de-a doua tabara permanenta impotriva fracturarii hidraulice din Romania.  Amplasarea taberei va premerge organizarea festivalului ManiFEST, editia “Cu noi nu te PUIesti“, primul festival care militeaza pentru o lume fara fracturare hidraulica. Acesta va avea loc in perioada 6-8 septembrie, pe un teren aflat in proximitatea perimetrului Chevron.

Mai multe organizatii si grupuri informale care se opun fracturarii hidraulice, sprijinite de Primaria comunei Puiesti, judetul Vaslui, si-au unit fortele pentru a organiza primul festival care militeaza pentru o lume fara fracturare hidraulica. Ideea festivalului a pornit de la constientizarea faptului ca problemele sociale si politice se pot comunica mult mai usor prin intermediul artei si muzicii. 

Festivalul ManiFEST de la Puiesti reprezinta prima editie a unui eveniment civic multianual, care trage un puternic semnal de alarma asupra pericolelor fracturarii hidraulice in exploatarea hidrocarburilor, punand accentul pe dreptul comunitatilor si al indivizilor la un mediu curat. De asemenea, prin acest festival dorim sa prezentam alternative de dezvoltare pentru comunitatile rurale, dincolo de extractivism si exploatarea nesustenabila a resurselor naturale.

Festivalul va contribui la intarirea constientizarii problemei fracturarii hidraulice in Romania, mai ales in randul tinerilor. De asemenea, va sprijini comunitatile rurale din zona Moldovei, si nu numai, in lupta lor impotriva fracturarii hidraulice. Aceasta reprezinta un procedeu de extragere a gazelor de sist si a altor hidrocarburi neconventionale cu impact extrem de nociv si ireversibil asupra mediului si sanatatii umane. 

Mai multe detalii pe ww.festivalmanifest.ro