Prelungire inscriere: Atelier Pilotarea Certificatului de Voluntariat Bucuresti, 27 sau 28 octombrie 2014

0

Certificatul de voluntariat este un document emis la cererea voluntarului de catre organizatia gazda, care va detalia experienta de voluntariat. Conform legii, documentul va contine datele de identificare ale voluntarului, ale organizatiei gazda, datele reprezentantului legal al organizatiei, activitatile de voluntariat prestate, atributiile asumate de catre voluntar si abilitatile si cunostintele  dobandite de catre acesta.

Grupul de lucru coordonat de catre Federatia VOLUM propune un model care va intra incepand cu noiembrie perioada de pilotare cu ajutorul membrilor Federatiei VOLUM si a altor colaboratori, organizatii nonguvernamentale si institutii. Certificarea va fi pilotata timp de 6 luni de organizatii din intreaga tara din toate domeniile de activitate. Doar dupa finalizarea procesului de pilotare si colectarea feedback-ului din intreaga tara, va exista un model de certificare functional si relevant, care va putea fi preluat si asumat de organizatiile care implica voluntari din toata tara.

Pentru anul 2015 Federatia VOLUM va fi lansat un un portal national de certificare care va acorda posibilitatea organizatiilor sa emita online certificate in anumite conditii, unde vor fi detaliate domeniile de competente cheie preluate din Cadrul National al Calificarilor si Cadrul European al Calificarilor unde va fi detaliata intreaga procedura de certificare. Certificatele vor putea fi utilizate atat in format elecronic, cat si in format fizic.

Certificatele de voluntariat vor putea fi acordate exclusiv de organizatii fara scop lucrativ care desfasoara activitati de voluntariat, conform Legii Voluntariatului 78/2014 – ONG-uri si institutii publice.

Precizam ca acordarea de certificate va incepe doar dupa pilotarea kitului de certificare propus de catre Federatia VOLUM si partenerii sai institutionali.

AGENDA atelierului: 9.00-9.30   – Primirea invitatilor 9.30-11.00 – Cunoastere si introducere in certificare 11.00-11.30 – Pauza de cafea

11.30-13.00 – Metode de Evaluare si simulare a procesului de pilotare a certificatului de voluntariat

Inscrierile se pot face pana la data de 22 octombrie 2014 prin completarea formularului de inscriere pe care il gasiti la linkul urmator: http://goo.gl/forms/s12VL10i77

Participarea dumneavoastra la Atelierul de Pilotare al Certificatului de Voluntariat presupune responsabilitatea de fi parte la procesul de pilotare ce se va desfasura in perioda noiembrie 2014-mai 2015.

Transportul si cazarea participantilor din afara Bucurestiului nu sunt asigurate de catre Federatia VOLUM.

Pentru nelamuriri, va rugam sa ne contactati la: [email protected] / 0749 977 844
(Ana-Maria Gradinariu – Coordonator Programe)

Aceste ateliere sunt organizate in cadrul proiectului „Harta Voluntariatului in Romania”,  finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si este implementat de Federatia VOLUM (http://www.federatiavolum.ro)
Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org

Sursa: federatiavolum.ro