Primul Congres al Tinerilor Romani de Pretutindeni

0

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), alaturi de partenerii sai, lanseaza catre tinerii din tara si din strainatate invitatia de a sarbatori impreuna, pe 15 august, implinirea a 140 de ani de la primul Congres al Tinerilor Romani de Pretutindeni.

La 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna si de la Primul Congres al Studentilor Romani de Pretutindeni, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), impreuna cu partenerii sai “majoritatea marilor organizatii de studenti si de tineret din Romania ” lanseaza Forumul Romania Juna (Bucuresti, 12-14 august) si invita pe toti tinerii romani la pelerinajul de la Putna (15 august). La Romania Juna, tineri romani din tara si de peste hotare se reunesc pe parcursul a trei zile pentru a trasa o noua viziune de dezvoltare a tarii noastre. Participantii doresc sa transmita un mesaj civic de constientizare a rolului pe care generatia tanara il are, inevitabil, in conturarea Romaniei de maine.

Forumul Romania Juna. In perioada 12 – 14 august, cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei, se vor reuni la Bucuresti peste 100 de specialisti consacrati si emergenti, impartiti pe 11 domenii de expertiza. Impreuna, acesti tineri cu o inalta calificare academica si experienta profesionala, vor discuta cateva dintre prioritatile posibile de dezvoltare pentru Romania si le vor sintetiza in “Programul Romania Juna”, document ce va fi prezentat in varianta initiala pe 15 august si apoi va fi supus unei largi dezbateri publice, la care vor putea participa toti tinerii romani.

Putna la 140 de ani. Dupa incheierea Forumului Romania Juna de la Bucuresti, tinerii vor avea ocazia sa ia parte la evenimentul de la Putna, chiar pe locurile istorice unde avea loc la 1871 primul Congres al Studentilor Romani de Pretutindeni. Participantii la acest pelerinaj sunt rugati sa completeze formularul disponibil online la https://spreadsheets.google.com/a/lsrs.ro/viewform?hl=en&formkey=dFpoUEZhVWgxbzNQa3B6Y0FQaVpSYlE6MQ#gid=0.

Programul complet al evenimentului este disponibil AICI.

Pentru mai multe detalii Irina Nicoleta Scarlat Vicepresedinte C&I [email protected] .